Scroll Top

Malaga tips (en avonturen)

Volg je mij op Instagram ? Dan was het je denk ik niet ontgaan: Ik was op vakantie in Malaga aan de deadline van mijn boek werken. Workation.
Een lekker hip woord voor werken en vakantie tegelijk. Love it.

Ik had na even twijfelen besloten dat ik naar Malaga wilde. En dat ik een fijne hotelkamer wilde zodat ik ook daar de nodige uren kon maken aan mijn boek.
Ik boekte uit eindelijk hotel Room Mate Larios.
Een studio kamer met uitzicht op de palmbomen aan het historische plein Plaza de la Constitucion.
Maar misschien kunnen ze dat plein beter omdopen tot het grote Allesgebeurdhierplein.
Want verdomme zeg ik heb er van alles meegemaakt:
Een soort carnavals dag met confetti (waar ik leuke locals ontmoette, dat dan weer wel) een optreden met de nationale vrolijke valszingers,
een religieuze stoet die een rondje of 30 maakte met feestelijke band erachter en ervoor tot in de nacht.
En toen keerde de rust even terug. Van korte duur want toen veranderde het plein ineens in een plaats delict.
Alles volledig afgezet met politielint en op elke vijf meter een booskijkende Spaanse collega.
Ik ben maar sangria gaan drinken.  Uren later mochten we het plein weer op.
Ik weet nog steeds niet wat er nou was, maar wel dat ze het flink serieus namen.
En dat er in Spanje niemand het lef heeft om onder rood wit lint door te kruipen. 

De laatste vier dagen stond het Allesgebeurdhierplein vol met camera’s en filmcrew.
Want jawel: Er werd een kerstfilm opgenomen op het plein.
Elke scene (ook die met de trommels) ging een keer of 10 overnieuw. Ik hou niet van kerst en zeker niet van kerstfilms dus ik kon mijn lol op.
Smorgens vroeg begon de voorbereidende herrie tot savonds laat de afbouwende herrie. Oh the joy voor deze meid die graag ook wilde schrijven in haar hotelkamer met uitzicht op de palmbomen.
Maar just in case je niet komt om een boek te schrijven in de rust, dan is die studiokamer in Room Mate Larios ideaal in alle opzichten. Ligging, dakterras van het hotel, heerlijk bed. Allemaal hartstikke schoon. En ze hebben ook kamers met uitzicht op de winkel straat trouwens.
Maarja, ik wilde dus die studio kamer. Achteraf vermoedelijk niet mijn beste keus, maar goed je kan niet altijd zes gooien.

Mijn boek ‘Het kan ook nooit normaal’  is af! In Malaga heb ik de deadline gehaald.Hij is HIERRRR te pre-orderen.

het linkje is een affiliatie linkje, dus ik krijg dan een mini percentage van de winst van Bol.
Lees verder voor onder andere mijn Malaga eet en drink tips:De laatste loodjes van het schrijven (redigeren) konden ook weer niet normaal dus in Malaga. Op insta vroeg ik wat jullie graag wilde weten en daar uit opgemaakt ga ik maar beginnen met de meest gevraagde:

Eten en drinken.
Nou heb ik het dus niet zo best bijgehouden allemaal waar ik zo lekker gegeten heb.
Een aantal wel, en een aantal heb ik nog wel terug gevonden met een klein googlemaps speurtochtje. En een aantal kan ik dus niet met je delen. Sorry.
Mind you: Ik ben geen culinair fijnproever. Want ik stond ook vier keer bij de macdonalds voor de pastel de manzana. Een soort appelflapje. ZO lekker. Je bek verbranden aan gesuikerde appel.
Wat wil je nog meer.  En ik heb ook een paar tentjes genoemd waar je gewoon lekker kan zitten werken met je laptop.
Dus niet de aller aller lekkerste, maar wel fijn.

-Pez Lola. Vrijwel alleen maar vis tapas maar zo lekker dat je de iets wat slome bediening alles vergeeft. En niet geheel onbelangrijk de glazen zijn rijkelijk gevuld. Geen zuinig glaasje Disaronno bijvoorbeeld maar gewoon een lekkere sloot. Houden we van toch? Bestel sowieso de gamba spiesjes en het broodje met tonijn tartaar. Echt heerlijk allemaal. Er is ook nog een andere tapas tent van Lola.  Ik geloof Casa Lola, die heeft veel meer soorten tapas, en is ook een mega aanrader.

-Cortijo de Pepe. Ik at daar zalm met knoflook en gamba’s met knoflook voor een weeshuis. Oh en tortilla. Iedereen at daar trouwens octopus en Snackspert ook. Dus als je dat lekker vind, ga dat bestellen. Want Snackspert knows best.

-Casa Aranda. Vroeg je bed uit (want kans dat het vol zit op ‘normale’ tijden) en daar ontbijten. Je besteld Churros met chocola. Je kan niet ondertussen op je telefoon scrollen of een boek lezen want het wordt sowieso een vette bende. En dat is precies wat het is: Vette bende, maar zo allemachtig lekker dat ik er 4 keer ontbeten heb en 2 keer dubbel een soort after breakfast snackje at. Ik vind de koffie er vies. Maar vertel ze dat maar niet, want ik zei dat ik hun grootste fan was. Als je geen koffie wil (snap ik) neem je gewoon een vers sinaasappelsapje. Vitamientjes én churros dopen in chocola. Alsof je leven ervan afhangt. Thank me later.

-Andino. Latijns Amerikaans, heel gezellig personeel die hele gezellige (sterke) cocktails maken. Het eten was er lekker, verassend betaalbaar en het zit er vol Spanjaarden dus dan weet je dat het goed is. Ik kreeg het getipt van een Spaanse levensgenieter pur sang. Hij had gelijk: De dag erna toen ik besloot naar hem te luisteren eindigde ik bij hem aan tafel omdat ie er toevallig ook zat. We hadden gesprekken over drugs, vriendschap en familie. We waren het over bijna niets eens, behalve over het eten en de cocktails. Daar viel niet over te discussiëren. Dat was top.

-Larios Rooftopbar. Je moet even het muziekje in de lift doorstaan (ARGH) maar op 5 hoog een Gin Tonic (met Larios gin) bestellen en dan gewoon met je bek in de zon naar die gigantische kathedraal kijken. Of naar de knappe barvrouw, mag ook.
Of een eigen werkplekje creëren door een soort poef tegen de muur aan te schuiven (was mijn favoriet toen de knappe barvrouw vrij was). Je krijgt een bakje nootjes met wat tumtummetjes bij je borrel en dat vond ik ook gewoon echt top. Oog voor belangrijk detail. 

-El Mortal. Niet het lekkerste van het lekkerste. (al is het broodje avocado met tomaat echt toch gewoon simpel, niet fancy, maar vers en smaakvol!!) Vooral een topplekje om even lekker je laptop open te klappen en te schrijven. Want het zit op een relatief rustig maar zonnig pleintje. Placa Enrique Garcia Herrera. De verse sapjes zijn er ook prima en koffie komt standaard in een groot formaat. Ik vind het een goedkoop maar prima plekje. 

-Santa Coffee. Zit op meerdere plekken maar ook op dat pleintje. Ze praten ook echt vol liefde over koffie en vertellen erbij hoe de bonen smaken uit welk land (je mag kiezen) en weet ik veel wat allemaal. Ik zei dat ze mochten doen wat hun gelukkig maakte. Dat maakte het mij ook. Plankje met manchego kaas erbij, laptop of een boek.. Grote zonnebril op mijn hoofd. Prima hoor! 

-Sweet Cup. Zit ook aan dat pleintje. Picture perfect ziet het eruit van binnen, met een Japanse bloesemboom en roze inrichting. (maar omdat er buiten geen terras stond liep ik er zo voorbij) Zeker niet de goedkoopste, maar wel erg lekker. Ik had een broodje avocado met gepocheerd ei, was zeker erg lekker maar toen ik pannenkoeken zag arriveren bij mijn buurman was ik jaloers. Je moet wel Spaans kunnen of gewoon je taartje in de vitrine aanwijzen. Dat lukt vast ook. 

-BrunchIt. Zit op meerdere plekken. Prima ook om je laptop open te klappen, dat is dan ook wat ik gedaan heb. De menu kaart is digitaal en dat vind ik toch ongezellig en onpersoonlijk ofzo.. Maar de lieve bediening en het heerlijke eten en goeie koffie maakt een boel goed. 

-La Canasta. Zit aan het einde van de haven gezien vanaf het centrum dus links. Van de buitenkant typisch Spaans, van de binnenkant eigenlijk ook maar heerlijke broodjes! Lekkere smoothies, goeie koffie. Beetje een vreetschuur, maar goed betaalbaar ontbijt en vol Spanjaarden. En die hebben er verstand van.  Ook een optie: broodje to go en opeten op de boulevard of het strand van Malagueta. Is op loopafstand. En superlief en behulpzaam personeel. Ik haalde er ook een broodje voor een dakloze en zij deden er gratis koffie en een sapje bij voor hem. Vond ik dus echt ZO lief.

-Terra Mia. Pizza midden in het centrum. Voor als je de tapas moe bent. Ik vond hem heel lekker, ondanks ik dus al teveel garnalen had gegeten daarvoor bij Pez Lola. Beginnersfout, maar ik had gewoon ineens echt trek in pizza om een uur of 23.00 en ik kreeg deze aangeraden op insta. 

-Pepa Revuelo. Afgezien dat een ober echt een grafhumeur had beide keren dat ik er kwam zijn de nacho’s en een of ander crunchy bladerdeegje met gemarineerde tonijn echte aanraders. Ook de tonijn tartaar als hoofdgerecht was heerlijk! En de gin tonics ook. Ook niet onbelangrijk. Toeristisch tentje wel denk ik, maar er zaten ook een boel Spanjaarden dus hey..

-La Quintoneria. Knoflookgarnalen zo bloedheet uit de oven dat je afvraagt of het het waard is om de rest van de week met blaren in je mond te lopen. Dat is het, dus bestel ze maar. De taco’s met zalm waren de ene keer heel lekker en de keer erna niet. Beetje gek wel. Dus ik hoop dat ze constante kwaliteit verkopen normaal, en anders mij niet bellen. Het spijt me. Wel een gezellig terras trouwens midden in het centrum. Toeristisch, maar heel betaalbaar. 

Gigantische overdekte markt. Mercado Atarazanas. Vol fruit, groente, vis, vlees, noten, kaas en weet ik veel allemaal. Maarrrr… Ook een boel tapastentjes. Je besteld en kan het buiten aan een tafeltje op eten met een drankje erbij. Mijn favoriet zat vlakbij een van de ingangen: Cafe bar Mercado Atarazanas. De spiesjes verse tonijn en garnalen waren echt superlekker. Mede door een of ander kruidig oliesausje wat ze eroverheen gooiden. Twee broodjes met knoflook smeersel erbij. En ik was een intens gelukkig stinkend meisje tot de straatartiest zijn geldbekertje bijna in mijn neus duwde en ik in reflex het bekertje bijna uit zijn hand sloeg en de paar mensen die er al zaten (het was nog vroeg) me afkeurend aankeek alsof ik de lokale straatartiest out of the blue wilde meppen. Ben dus maar weggegaan.

El Pimpi kreeg ik ook vaak aangeraden. Heb ik geprobeerd maar eerlijk: Alleen plek in de schaduw en dat was eigenlijk te koud zo begin maart. De bediening lijkt zo gestresst dat je je eigenlijk een soort van ‘teveel’ voelt, want dan meteen geen fijn vakantie gevoel geeft. Het eten is wel heerlijk, dat is echt inderdaad zo. Maar ik zat er toch niet fijn. Maybe als het bloedje heet is en je in de schaduw wil eten. Wil hem toch wel noemen want jongens het eten is fantastisch. Nu de omstandigheden nog ietsje beter en ja.. Daarna kan je nog grappen gaan maken over de naam.

El Ultimo mono is een echt koffie afhaal en werk plekje. Geen bediening aan tafel maar wel veel werkende mensen met laptop. Lekkere sapjes en koffie. Ik had een plekje op een bankje buiten, wel in de schaduw.  Voor de workation focus uurtjes een aanrader want iedereen lijkt er bezig te zijn met deadlines en hard werken. Lekker betaalbaar een koffie of sapje afhalen kan natuurlijk ook. 

Nou waren er nog meer chille plekjes, zoals een strandtentje, volgens mij de eerste als je via de haven loopt. Sangria was niet de lekkerste, maar de verse vis van de bbq wel. En nog een empanada tentje in het historische centrum. Goedkoop maar echt heerlijke empanada’s. Wel bijna altijd druk, en ik ben mevrouwtje ongeduld dus ben niet meer terug gegaan.  Maar als er geen rij staat, je ziet een tentje dat alleen maar empanada’s verkoopt, kan niet missen: GO!

Oh over wachten gesproken:

La terraza la Alcazaba. Een rooftop bar met uitzicht waar je echt wel een euro’tje extra voor je cocktail voor wil betalen. De rij daar in tegen is om te huilen. Ik weigerde erin te gaan staan maar was met locals waarvan eentje de uitbater kende. Dus de rij sloegen we over. Dat was fijn, anders had ik je nu ook niet kunnen vertellen dat er toeristen helemaal daar heen komen in de hoop een glimp op te vangen van Antonio Banderas die het penthouse er tegenover bezit. De gin tonics waren heerlijk en origineel met garnering. Dus als er geen rij staat: Ren naar binnen. Als er wel een rij staat, ga naar het AC hotel. Ook een rooftop bar. En geen rij. 

De toeristische attracties moet je even googlen, want daar ben ik in dit geval niet je beste tourguide voor. Ik ben geen groot fan van de meeste musea. Dat ligt niet aan de musea maar aan het feit dat ik de aandachtsspanne van een garnaal heb. Het Picasso museum kan je elke zondag twee uur voor sluitingstijd gratis bezoeken hoorde ik. Ik heb het niet gedaan want ja.. eerlijk is eerlijk ik zat gewoon liever aan mijn boek te werken met patatas bravas, manchego kaas en een sangria in het zonnetje. Het kasteel moet je wel gewoon even bezoeken. Is het waard. De  gigantische kathedraal ook. En anders ga je naar het dakterras op het AC hotel en kijk je vanaf daar naar de Kathedraal. Ook leuk, plus daar hebben ze drinken en snacks. 

Mijn zonsopgang wandeling de berg op naar het uitzichtpunt de berg op was misschien niet het allerveiligste plan ooit voor mijn gevoel. Tijdens mijn de wandeling in het donker naar boven (en heul vroeg in de morgen terug) kwam ik allerlei daklozen tegen. Ik ben totaal niet angstig maar na de zoveelste keer aangesproken te zijn en het van me afschudden had ik wel even een momentje van ‘Als ik nu politie nodig heb dan weet ik niet eens precies waar ik ben’ 

Ze waren niet agressief in de vorm van fysieke agressie maar er werd me wel een beetje de weg versperd en ik was ook niet erg blij met elke keer het (flink opdringerig) vragen om kleingeld en waar ik naar toe ging. Al met al misschien niet mijn allerbeste idee. Wel gaaf om te doen als je niet alleen bent denk ik. En misschien had ik gewoon net pech, dat weet ik niet. Met een dakloze had ik wel een mooi gesprek in de botanische tuin, dus dat was wel weer leuk.
De klim naar de uitkijkpunten is de wandeling waard, maar ik kwam wel hijgend boven. Vergeet geen water mee te nemen. 

Voor de rest van de toeristische tips moet je even een echt toeristische blog zoeken. Er zijn meer kerken en musea maar ja, ik kwam er niet voor. 

Er vroegen een aantal mensen naar ‘workation’ tips.
Mijn grote tip is gewoon je laptop meenemen en gaan met die banaan. Ik gebruikte mijn telefoon als wifi hotspot als ik dat nodig had en plofte letterlijk op het strand, de boulevard, de haven en tegen de kathedraal neer. Maar ook bij elk tentje waar niet stond dat het niet mocht deed ik het. Ik denk dat het omdat het geen hoogseizoen was niet als storend werd gezien dat er af en toe ergens iemand met een laptop zit. Zeker niet als je gewoon wel eet en drinkt natuurlijk.
Ik vind het geroezemoes om me heen lekker werken.
Larios Rooftop bar (einde van de middag pas open maar hey prima werken met een cocktail), El ultimo mono, Brunch It, Sweet cup, Santa Coffee en El Mortal kan ik je in ieder geval aanraden. (Allemaal hierboven genoemd)

Mijn verdere workation tips: Vroeg opstaan, lekker aan de bak voor je ontbijt, tijdens ontbijt en daarna nog met koffie/thee en snacks. Lunchen in het zonnetje, en daarna gewoon lekker chillen. Ik werkte vaak savonds in bed ook nog. Maar ligt er natuurlijk wel aan wat je werk is. Plus ook ik was heus niet elke avond vroeg in mijn bedje…. 😉 En het ligt er natuurlijk ook heel erg aan wat je doet. Ik kon mijn werk overal doen. En had ook niet altijd internet nodig. Sterker nog, ik zette vaak alles op vliegtuigmodus zodat mijn aandachtsspanne van een garnaal niet nog extra slecht was door mijn telefoon.

Er kwamen gedurende mijn week daar al heel veel opmerkingen over alleen reizen. Vrouwen die het dapper vonden en het niet durven maar stiekem wel willen, mannen (serieus alleen maar mannen die dit zeiden) die het zielig voor me vonden, mensen die vroegen of ik geen vrienden had die mee wilden/konden.
Alleen reizen is niet zielig en hoeven we in mijn optiek ook niet dapper te vinden. Natuurlijk zijn er voor en nadelen. Maar die zijn er met alles in het leven. Ik ben bezig met tips en een mini stappenplan voor als je het ergens wel graag wilt maar nog niet durft.

Gerelateerde berichten

Opmerkingen (7)

De volgende groep Nederlanders lopen daar met een uitdraai van deze blog op zoek naar jouw geadviseerde tentjes 🙂

En zielig dat je alleen gaat? Ik vind het super stoer van je! Zou ik ook wel willen, maar ik wacht op je blog met tips and tricks om alleen te gaan 😉

Owja, misschien bij je volgende reis aldaar, een gesprek met de burgemeester aanvragen en de 24 uurs overlastgebiedsverboden introduceren voor o.a. bedelen 😉

Al met al, je blog was weer fijn om te lezen, zelfs voor iemand die niet van vis houdt.

Hahahah jaaa! Ik ga snel werken aan de volgende blog💛 en thanks!

Leuk om te lezen! Kijk reikhalzend uit naar de tips en trics voor de alone vacation 🙂

Jaa ga ik mee aan de slag! dankjewel

Heel leuk om te lezen. En herkenbaar ook. Ik heb net een week ‘workation’ gehad in Nice. Helemaal met je eens dat alleen op reis gaan niet zielig is en ook niet per se heel stoer of dapper. Maar gewoon leuk en heel goed te doen. Behalve dan op zo’n moment alleen in het donker.

Ik heb dit weekend je boek gekocht en in een ruk uitgelezen!!!In tijden niet zo gelachen.
hoop dat je snel je tweede boek gaat uitgeven.blijf vooral schrijven,je kan het fantastisch!
trek je niks aan van de zuur pruimen die overal commentaar op hebben.
wat ik wel van schrok was hoofdstuk over je gesprek met een “collega”over sexuele geaardheid.
Dat het over zou gaan na een lange “vakantie”!
Trek je er niks van aan.sta er boven.wees trots op jezelf.
dat er nog zulke figuren bestaan.
groetjes en ga vooral zo door!!

Ηаllo!
Μіѕsсhіen is mіjn bericht tе spеcifiek.
Μааr mіϳn ouderе zus vond еen gewеldіgе man hiеr еn zе hеbben een gеweldigе relаtie, maаr hoe zit hеt mеt mіϳ?
Ik ben 22 jaаr oud, Iѕаbеllа, uit de Тsϳесhische Reрubliеk, ken оok dе Еngelѕе tаal
Еn… bеter оm hеt mеtееn tе zеggen. Ιk ben biseksueel. Ιk ben niet ϳaloers op een andеre vrоuw… vоorаl аlѕ we ѕamen de lіеfde bеdrijvеn.
Ah jа, іk kооk erg lеkkеrǃ en іk hоu niet allеen van kоkеn ;))
Ik bеn een eсhtе mеid еn оp zоеk naar еen sеrіeuze еn hetе relatie…
Ное dаn ook, kunt u miϳn profiеl hіer vindеn: http://neuherso.tk/pg-36952/

Een opmerking achterlaten