Scroll Top

Tegenvallers van afgelopen tijd.

We kennen het vast allemaal. Ergens heel erg zin in hebben of ontzettend naar uit kijken.. En dan: Dikke vette tegenvaller. Ik verzamelde er afgelopen tijd een aantal. Op random volgorde, here they come.
Oh en mocht je denken, ik heb ook nog wel een goeie. Deel ze vooral met me. Wie weet herken ik ze wel. Want het leven is mooi en leuk maar zit vol tegenvallers. (Waar we dan achteraf natuurlijk wel weer om moeten lachen hoor. Want zo ben ik dan weer wel) Oh en ik deel onder aan de blog nog een kleine reis tip… Want ik heb heimwee gekregen door tegenvaller nummer een op de lijst. Here we go

 • De lemongrass thee uit Indonesië.  Tess en ik ontdekten verse lemongrass thee bij een heerlijk hostel waar we half in de buitenlucht sliepen. Het bed was hard maar wat een uitzicht. Zo over de baai van Lebuan Bajo op Flores. Mocht je het hostel willen proberen: Het heeft Ciao Hostel! (klik hier!) Het is een avontuurlijk ritje de berg op. Vooral met keiharde tropische regen in een open busje die in Nederland de APK al 5 jaar niet meer doorstaan zou hebben. Of op een scootertje met weinig paardenkracht.  Anyhow, we dronken daar fantastische lemon grass thee. Maar zowel de zakjes meegenomen lemongrass thee vanuit als thuis met vers citroengras na maken heeft nooit meer hetzelfde gesmaakt.  Jammer maar helaas, een tegenvaller dus. Vakantieliefde it was. (Wél een vakantieliefde met uitzicht, want check de foto onder aan de blog)

 • Oddly Good haver – kokos yoghurt. Achtig iets. Misschien had ik er teveel van verwacht met mijn liefde voor kokos maar nah, deze tegenvaller kan je schrappen van je probeer lijstje. Het is geen yoghurt, ook geen kwark en ook geen puddingsubstantie. Oddly good is zijn naam niet waard. Een beetje raar deze tegenvaller wel.. Maar in ieder geval niet ‘good’. Mocht je nou eigenwijs willen zijn dan vind je hem bij de grotere Albert Heijn in ieder geval. Maar ik persoonlijk zou zeggen koop een lekkere reep Tony Chocolonely. Of een Kindersurprise ei. Dat valt sowieso niet tegen én kan je ook prima mee ontbijten. Of een Bounty. Ook kokos.

 • Mosterdkaas van Milner. Ik hou van kaas. (Echt heel veel. Ik kan niet zonder kaas haha) EN ik hou van mosterd. Ik hou van mosterd over mijn kaas smeren. Ik kocht mosterd kaas bij de Albert Heijn. Je zou denken, dat kan niet mis gaan.. Nou: Ik belegde mijn cracker ermee en was al bijna mijn happy food dance aan het doen toen ik met mijn bordje op balkon in het slappe ochtend zonnetje wilde gaan ontbijten. Abort mission. Geen happy dance. Janken in het ochtendzonnetje was het. Ik hapte in een laffe kaas die maar een HEEL minimaal mosterd smaakje heeft. En trust me dan benader ik het positief. Want je me vraagt “is dat eerlijk of politiek correct?” dan is het politiek correct. Eerlijk is: “Wat een smakeloze meuk met pitjes!” Toch gek met al die mosterd zaadjes die erin zitten. Zou je denken dat het een smaak explosie zou zijn. Maar goed. Ik pleurde maar een goede lepel sambal badjak op de kaas. Alles is tenslotte lekker met sambal. Wat een teleurstelling. Ik keek er helemaal naar uit. Volgende keer gewoon weer lekkere mosterd over lekkere kaas smeren.  Ik snap werkelijk niet hoe mosterd kaas zo smakeloos kan zijn. Tegenvaller 2.0. Het enige dat lekker was, was dat slappe ochtendzonnetje op het balkon. Ik ga nog wel de biologische mosterd kaas van de Noordermarkt proberen. Want die schijnt wel heel lekker te zijn.

 • De goedkopere etherische olie’tjes die ik bestelde van het merk Simia. Ik vind de olie van Jacob Hooy en die van Geurwolkje erg fijn voor in mijn aroma diffuser. Ik was door mijn voorraadje heen en kwam op bol.com een regelrechte teleurstelling tegen. De reviews waren goed, het was echte etherische olie. En 6 geuren voor relatief weinig geld. Long story short: Wat een troep. Je ruikt er ongeveer niets van uit de aroma diffuser. Ook niet als je het halve flesje erin drupt. Goed verhaal. Lekker kort. EN lekker duur ook. Ik bestelde dus alsnog bij Bol de lekkere en kwalitatief goede olie van Jacob Hooy. (Lavendel, Sauna, Lemongrass en sinaasappel zijn favoriet) (Klik hier) Maar die van Simia.. Ik ga ze niet eens linken, zonder van je muisklik die tegenvaller (en ik deel liever dingen waar ik blij van word mét linkje)

 • De limited edition nagellakjes van de Disney collectie van Catrice. Ik zwichtte er alleen maar voor omdat het schattige kleine flesjes waren met Disney figuurtjes erop. Ik had in de winkel al mijn twijfels bij de twee kleurtjes die ik in mijn mandje gooide. Bij twijfel niet doen is bij mij niet van toepassing. Het is bij mij eerder: Bij twijfel nemen we er twee. Als ik twijfel of ik een kaassoufle moet nemen of die bak Ben en Jerry’s .. Dan neem ik ze allebei. Grapje. Daar twijfel ik nooit over. Ik ben de reden dat marketing zo goed werkt. Echt om te janken. Maar goed, ik maak er wel weer iemand anders blij mee. Dan is ie toch nog iets waard, deze tegenvaller.

 • Hollandse aardbeien staat gelijk aan zomer in een bakje. Maar dan kijk je er de hele middag naar uit en zijn het toch op magische wijze van die waterige laffe aardbeien.. Gelukkig had ik ook nog Sweet Eve frambozen in de koelkast. En die hebben me nog nooit teleurgesteld! Maar als je trek hebt in goede Hollandse aardbeien.. ja.. dan is zo’n hapje wateraardbei een koude smakeloze tegenvaller.

 • Mijn nieuwe satijnen beddengoed. Dat uiteraard niet het goedkoopste was. Hij lag al even nog in de verpakking in de kast. Ik gooide oud beddengoed weg en trok deze uit de kast. Vers uit de fancy verpakking zo de wasmachine in. Sinds ik niet meer allergisch ben voor allerlei wasmiddel ellende word ik nog veel blijer van lekker ruikend beddengoed (je weet pas echt wat je mist als het weg is) en dus helemaal happy uit eindelijk mijn bed opgemaakt. Ik sprong er bovenop (hoog bed) en gleed er weer vanaf. Met kleding aan is het ietsje stroever maar zonder is het echt glijden. Blij dat ik glij is niet van toepassing in deze hoor jongens. Slapen is ook niet zo fijn als gehoopt want ik wikkel me helemaal in, en dan alleen in de dekbedhoes, niet in de deken ook zegmaar. Gelukkig lag ie al even in de kast en ben ik vergeten wat ie precies kostte. Maar eehmm.. Nee voor mijn geen zijden dekbed meer. Een gladde tegenvaller!

 • Weersvoorspellingen. Vlak voor je gaat slapen check je nog even het weerbericht voor morgen. 22 graden, volle zon. Geen wolkje aan de lucht. Vol goede plannen van lekker wandelen in een shirtje of een jurkje en lekker ergens een ijsje of (of ijskoffie bij Pont Neuf) halen ga je naar bed. Bestie S heeft met haar 300 weer apps vanmiddag ook al een heerlijke dag voorspeld…
  En dan opstaan met regen op het dakraam en grijze wolken. En een chagrijnige kat. Die krijg je er gratis bij. Bluuuh wat een tegenvallende start van de dag. Extra tegenvaller: Buienradar kijken en zien dat Nederland volledig is verdwenen onder regenwolken. Jankennn.

 • Oh wat was ik er verliefd op. Wat vond ik ze leuk staan bij alle locals in Indonesie… Een echt batik overhemdje. Met een printje om verliefd op te worden had ik hem ECHT nodig. Ik zag mezelf al lopen in de zomer in Amsterdam met mijn fancy overhemdje. Nou, ik kan je een ding vertellen. Dat ding hoort in Indonesië. Niet hier. Hij staat me voor geen meter en hoezo vond ik die stof zo mooi? Een soort vakantie liefde. Maar dan anders. Misschien moet ik hem gewoon weer mee op reis nemen zodra het kan.. Misschien bloeit de liefde dan weer op. Tot die tijd een kleurrijke tegenvaller. 

 • Een beginnend webshopje willen supporten, omdat je schaamteloos geinfluenced bent. (Dankjewel Mignon en Olivier) Normaal is de shop een festival foodtruck, maar nu door Corona een koekenwebshopje. Overenthousiast een paar koeken in mijn digitale mandje gegooid. En dan als je iets verder gaat kijken -na het bestellen, want why oh why zou je vooraf lezen Lieke- zie je dan ineens dat ze elke woensdag vers gebakken worden en verzonden. En dus op donderdag aankomen. Ik bestelde op donderdag. Fuck. mijn. ongeduldige. leven. Een week moeten wachten op je knapperig van buiten en zacht van binnen koeken: Tegenvaller!! They better be good. Oh en wil je weten welke koeken: klik hier voor Koeckie (Ik deel uiteraard op @Liekeschrijft insta of ze het wachten waard waren..)

 • De hele dag op een pakketje aan het wachten zijn. En dan bijna aan het einde van het tijdsslot waar ie in bezorgd zou worden gaat de bel. YES!  “Pakketje voor de buurvrouw van drie hoog mag ik hem neerzetten?”  En jouw pakketje? Die komt morgen.. Ohnee. Morgen bezorgen ze niet. Overmorgen dan. Dan moet ik werken. Dan maar hopen dat de buren thuis zijn.  Tegenvaller wel..

 • We sluiten af met een koek tegenvaller! Bij de Albert Heijn heb je op de verse koek afdeling twee soorten koeken die er echt toe doen als we het over koeken hebben. Van die dikke. Een met meerdere soorten chocola, en een met witte chocola en macadamia noten. Onlangs kwam daar de lente koek bij. Hij is nieuw he, dus ik wist niet hoe snel ie in mijn mandje moest verdwijnen. Voor bestie S en voor mezelf. Ik dropte S haar boodschappen op gepaste afstand bij haar. Klote Corona. En toen zette mijn tanden in koek nummer een toen ik net thuis was. Soms weet je het na de eerste happen nog steeds niet. Eigenlijk weet je het dan wel, maar hoop je op een onverwachte smaak explosie. Maar nee. Dikke tegenvaller. We waren het er unaniem over eens. We aten overigens wel allebei de koeken op.


Fluffy pannenkoeken met banaan, stroop en lemongrass tea. Met uitzicht. (Ciao hostel, Lebuan Bajo- Flores)

Fluffy pannenkoeken met banaan, stroop en lemongrass tea. Met uitzicht. (Ciao hostel, Lebuan Bajo- Flores)

Als de toevoeging van de lemongrass thee die thuis nogal tegen valt: nog een foto van het uitzicht vanaf het ontbijt bij het Ciao hostel. Want niet alleen heerlijke thee. Maar ook heerlijk uitzicht. En het slapen half in de buitenlucht (onder een klamboe tegen de muggen natuurlijk wel) was heerlijk. Dus die deel ik nog even. Gewoon omdat het kan.
Geen aanrader als je niet tegen een grote slaapzaal kan, maar als je dat geen probleem vind en je bent een keer op Flores (Lebuan Bajo) dan is het zeker de moeite waard om je scootertje de heuvel op te rijden of het apk-loze busje te pakken. Dat apk loze busje is wel op eigen risico overigens. En geen aanrader in een tropische storm. Maar hey, ik hou van avonturen.
De lemongrass thee (bij de pannenkoeken met banaan en stroop) was dus de ontdekking van dat hostel.
Ik herinner me nu wel ineens weer dat de bedden een beetje hard waren. Betonesië noemde we het. Maar het was het waard. Echt.


Als dit geen wakker worden is. Vooraan op het strand. Pirate Island - met de boot vanuit Lebuan Bajo.

Als dit geen wakker worden is. Vooraan op het strand. Pirate Island – met de boot vanuit Lebuan Bajo.

Oh en als je er toch bent, boek een paar dagen Pirate Island! Online te boeken bij Booking (klik hier voor als je nog geen intense reiskriebels hebt) Maar ook in het stadje, aan de hoofdweg, bij het kantoortje. Je gaat er heen met een boot. En nou kan de veiligheid van de boten in Azië nog wel eens een beetje anders zijn als je gewend bent. Maar deze organisatie heeft zijn shit echt goed op orde. Veilige stevige boot, met reddingsvesten en alle apparatuur aan boord die nodig is. Je gaat comfy onderweg naar het eiland. En daar slaap je eigenlijk met het beste uitzicht mogelijk.
Namelijk in een hutje, op het strand. Op een lekker matras. Wakker worden met niets dan het geluid van de zee en wat vogels. En zodra je je hoofd omhoog tilt van je (zachte!) kussen: uitzicht op de zee. Wat een heerlijkheid. De organisatie die het eiland daar runt, die heeft meerdere prachtige locaties in Indonesië. Ook een boot, kwamen we langs toen we van Pirate Island weer terug gingen naar het vaste land…Enne: Wil ik ook heen!

Op het eiland is eigenlijk weinig te doen. Maar dat is ook niet nodig. Want alle basics zijn er wel dus je kan zwemmen, prachtig snorkelen, met een kano op avontuur, verse kokosnoten leegslurpen en een boek lezen of het cocktail menu uitspelen. Er is een buiten gym voor als je sportief wilt doen. De zonsondergangen zijn adembenemend, en ik stond de eerste ochtend ook op voor de zonsopgang. En die was minstens net zo bijzonder eigenlijk.

Oh en het eten: Geen idee hoe ze het doen op zo’n feitelijk onbewoond eilandje. Met mini keuken. Maar het is heerlijk. Ik wil terug. Factor 50 mee en gaan!

– 

Opmerkingen (2)

dat zijn idd een hoop tegenvallers 😱

mijn grootste tegenvaller was toch wel dat heel wat leuke dingen niet doorgang konden hebben, zoals het kbf 😢

Oh man hahah je had me moeten horen toen het definitief niet doorging..
Echt de mooiste werkdag van het jaar.

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.