Blijmakers deel 3

Na veel leuke reacties en ook imput van jullie op random blijmakers deel een en daarna ook nog random blijmakers deel twee werd het tijd voor deel drie. Nieuwe random lijst met dingen waar ik afgelopen tijd blij van werd.  Mijn nieuwe bed. Als er toch iets bovenaan deze lijst moet is het mijn nieuwe bed. Met bestie C uitgezocht, en ik voel me een ekte ekte diva als ik erin kruip en het hoofdeind lekker omhoog doe. En de beentjes ook omhoog. HOE FIJN IS DAT! Grote palm naast m’n bed. Hij heeft zelfs een naam gekregen. Kenny de Kentiapalm. Dekbedhoes met palmprint erbij. Ik word er blij van! ECHT heel erg blij.

Pakketjes (van AliExpress) Lief vriendinnetje E vertelde me dat ze naar aanleiding van mijn blijmakers vond dat de pakketjes van AliExpress voelen alsof het elke dag een feestje is en dus moesten ze ook in de nieuwe blijmakers blog. “Eigenlijk zou je elke dag iets moeten bestellen zodat je ook elke dag zo’n kado’tje op je deurmat vind. Want je hebt geen idee wat erin zit” Ik ben het helemaal eens, dus hij staat er in. Erg milieu bewust enzo is het niet, en hoe de fuck is het mogelijk al die goedkope dingen. Maar oke: Pakketjes maken blij! Behalve als het je regenboogjumpsuitje is en hij op het model 200 keer leuker staat dan aan je eigen lijf. Dan zijn pakketjes kut. Doei. Retour aan Asos. 

Ontbijt of koffie afspraken tussen het drukke leven door. Hele middag of dagjes afspreken lukt regelmatig niet, gezien het volwassen leven zoveel tijd vraagt. Onregelmatige roosters, nachtdiensten, proberen ook nog te slapen, sporten/knie oefeningen en het huishouden. Niet dat ik dat laatste braaf doe maar hey het klinkt wel volwassen. Anyhow, die ontbijtjes, (ijs)koffie’tjes, borrels, en snelle knuffels tussendoor zijn goud waard. Tussen reeksen nachtdiensten in. Van nachtdiensten knapt niemand op, maar van even lunchen en wandelen door het park met bestie S wel.

Zonsondergangen. (en opkomsten!)


F3AD4492-E63E-46AE-8648-6559E9D3D5C9

F3AD4492-E63E-46AE-8648-6559E9D3D5C9

Die stomme knie van mij zorgt weer voor wat tegenslag. Veel oefeningen, veel geduld, goed doorbloed houden. Onder andere fietsen. Al een paar weken fiets ik nu als ik in de avond vrij ben naar de havens, chill daar, al genietend van de ondergaande zon. Soms met een fijn muziekje in de oren, en soms al bellend. Want hey, dat is gezellig. Soms met een koffie to go.. in stilte. En soms met goeie gesprekken en lieve J. En altijd probeer ik de zonsondergang weer vast te leggen. Ik ben dus zo’n mafkees die zo intens kan genieten van zonsondergangen, mooie uitzichtjes en mooi gekleurde lucht… En, de stilte. Of geluiden van de haven misschien, want doodstil is het nooit. De bovenste van dit plaatje is trouwens een zonsopgang na een de nachtdienst van vrijdag naar zaterdag. Lieve P die even met mij naar de mooiste foto plek bracht rond 06.00 uur: Thanks! Word ik blij van!

Ijsjes halen. Tijdens de dienst, na de dienst, wandelend door het park. Softijsjes, Italiaans schepijs, waterijsjes.. Bed uit gaan (verstopt in joggingpak met m’n haar op standje Loekie de Leeuw) semi met schaamte naar de snackbar gaan. Voor een magnum met nootjes. De combinatie Limoncello ijs en Kinderbueno ijs is so far favoriet. Welke reden er wanneer je dan ook hebt: er is gewoon altijd een reden voor ijs de laatste weken. M’n record so far is vier op een dag. En dan de dag erna weer balansen.

Rondjes park wandelen. Met bestie S. na een lekkere lunch. Of na het sporten even uitwandelen. En koffie drinken met een dikke plak citroencake eten om mezelf te belonen voor het sporten. Want het sporten is eigenlijk allerlei fysio oefeningen doen, maar dan in het park. In ieder geval zijn die rondjes park zo fijn. Kletsend of alleen, ik geniet! Amsterdam is dan misschien overcrowded. Toeristen overspoelen de stad en er is bijna geen rustig plekje meer te vinden, toch geven rondjes park en de zonsondergangen die ik hier boven noem wel veel rust.

Vooruitgang in fysieke/mentale doelen. Slow and steady will win the race. Dat weet ik. Maar ik moet mezelf toch vaak even helpen herinneren als m’n hoofd weer eens meer wil dan m’n lijf (knie..) op het moment kan/mag.  Elke kleine vooruitgang is er dan een, en daar moet ik ook gewoon blij mee zijn. Soms wil dat niet lukken. Maar toch moet ik hem van mezelf in dit rijtje blijmakers zetten. Juist om mezelf helpen te herinneren.

Perfecte nieuwe broek in de sale shoppen. Online geshopt tijdens een ontzettend dood moment op de maandag nachtdienst. Jawel. Hij is fel geel, met gekleurde strepen aan de zijkant. Hij was vast in de sale omdat ieder normaal mens zich er dood in zou schamen, ik hou er gewoon van!

Munk.


3%MH2zOfToerSJrS8hDLRg

3%MH2zOfToerSJrS8hDLRg

De man des huizes. De terreur in mijn leven. De nagel aan mijn doodskist. De liefde van m’n leven. De prins met fucking scherpe tanden. De diva die het liefst alleen maar tonijn mousse eet. De klootzak die me verwelkomt met een haarbal. De daredevil die living on the edge iets te vaak in de praktijk brengt. De enige kat die spinazie en zure appel lust. Mijn eigen grumpy cat. Die wel heerlijk komt knorren en knuffelen als het hem uitkomt. Die mij negeert als er iemand over de vloer komt die ie leuker vind. De overloper. Love you. Klootzak.

Goede gesprekken. Met lieve M in gesprek over hoe belangrijk iemand is om alles mee te kunnen bespreken.  Toen bedacht ik dat iemand waarmee je hele diepgaande gesprekken mee kan voelen ook een blijmaker is. Iemand die je begrijpt of daar in ieder geval moeite voor doet, niet keihard met een oordeel komt, iemand die het beste in je naar boven haalt. Het samen kunnen we de wereld aan gevoel. Ook als het moeilijk is, of zwaar. Ik gun de hele wereld zo iemand. Iemand die echt met je is. Het schaamteloos jezelf kunnen zijn.  Ik ben zo intens blij met die mensen in mijn leven. Jullie lezen mee, en jullie weten het. Liefde!

Lieve kaartjes van vriendinnen. Zomaar uit het niets. Met of zonder reden. Of, een klein beetje de digitale versie ervan: Vriendinnetjes die me een plaatje met mooie tekst sturen. Kleine corny dingen maybe, maar fuck it, zo ben ik. En m’n kast die vol met lieve kaartjes staat… It makes me happy! Bestie C die een haarbandje voor me shopt “Omdat ie bij m’n roze Adidasjes past”  Het zijn die kleine dingen die het doen.

Gesprekken ‘afluisteren’ en mensen kijken tegelijk. Er komt denk ik nog een aparte blog van, want steeds als ik weer dingen hoor schrijf ik ze snel op. Het is ZO hilarisch om te horen wat mensen allemaal zeggen, of bespreken, terwijl er vele mensen mee kunnen luisteren. Ik hou van mensen kijken, maar chillend in het park en dan iedereen die over de brug loopt afluisteren.. nog beter!

Gin Tonics. Ik doe heerlijk mee met de GT trend.  Wat zijn ze toch lekker. Zelf Gay Tonics (Pink Gin met plakjes aardbei en tonic) maken voor lieve J, of experimenteren met sinaasappel met kruidnagel en goede gesprekken erbij. Maar ook op het strand met lieve D terwijl we al snel de conclusie trekken dat het serieuze volwassen leven een soort valstrik is. Of lekker op het terras. Of zelf maken bij Olijfje met citroen en/of sinaasappel.. Ineens is na het werken alles opruimen een stuk gezelliger als er een Gin Tonic bij staat en je lekker door het restaurant heen danst terwijl je alle stoelen netjes neerzet. Oh en als je geen aardbei hebt: Rode besjes staan ook heel leuk. Plus kan je die heul snel uit het glas van je vriendinnen vreten. 

Reacties op mijn blog/ interactie via mijn blog. Naar aanleiding van mijn vorige blog over de verkrachte vrouw in Rotterdam kreeg ik meerdere privé berichten. Waarvan een paar vrouwen hun verhaal met mij deelden.  Waarvan een iemand zelfs voor het eerst erover praatte. Tranen, om de verhalen. Kokend bloed om diezelfde verhalen. Maar een dikke vette glimlach dat er mensen zijn die hun verhaal met mij delen. Sowieso ben ik dankbaar voor alle lieve leuke en mooie reacties op m’n blog. Maar als ik iemand ook maar een klein klein beetje kan helpen.. (ergens over praten, dat is al helpen) DAT maakt me pas echt blij. En dankbaar. Ook blijmakend: Alle collega’s die me aanspreken op het werk over hoe leuk ze mijn politieblogs vinden. Anders dan andere blogs. En in dit geval vind ik anders een compliment.

Pannenkoeken. Pannenkoeken. Gotta love pannenkoeken. Met extra stroop of siroop. Dikke fluffy pannenkoeken met fruit enzo. Bij Mook of bij The Breakfast club. Of: gebakken door lieve M op het werk tijdens de middagdienst. Mjam! De wereld is net een beetje mooier met pannenkoeken!

De zon. Voor de derde keer in de lijst. Wat een fantastische zomer. En ja ik vind het wel een beetje eng dat het klimaat zo van slag is. Maar behalve dat het uniform in de bloedhitte op de fiets niet echt relaxt is (echt heel sexy als de polo van de baas doorweekt is van het zweet en als ie dan opdroogt je de zoutranden ziet zitten op je rug..) hoor je mij niet (vaak) klagen. Deze zomer is echt een feestje. Alleen slapen is niet zo fijn als het bloedje fucking heet is. Toch even klagen haha

Reisvoorbereidingen. Het zoeken van leuke plekken om te verblijven, kletsen en plannen maken (Ziplinen van het ene naar het andere tropische eiland!) met vriendinnetje T die de eerste twee weken met me op avontuur gaat. Af en toe wat frustratie om apps en sites die niet werken, maar vriendinnetje E die to the rescue komt. En met nog vele leuke tips. ZO VEEL ZIN IN! Reis hebbedingen verzamelen, bedenken wat er allemaal mee moet, maar toch zo weinig mogelijk meenemen. Oh jongens ik ga er deels uitzien als zwerver komende reis. Maleisië, Borneo, Filipijnen: HERE WE COME!

Leuke diensten op het werk.


fullsizeoutput_26dc

fullsizeoutput_26dc

Mooiste werk van de wereld heb ik. M’n lieve maatje Mike knuffelen en uitzwaaien die op de Roze in Blauw boot stond met de canalparade bijvoorbeeld. Of dat de woensdag nachtdienst in Amsterdam noord niet saai is omdat je met iemand met dezelfde muzieksmaak op de auto zit. Of lekker op de bike auto of bike met je maatje! Hoe fijn is dat! Afgezien van de buitengewoon superleuke of gezellige diensten: Ik hoor en zie zo vaak dat mensen vanaf minuut een dat ze op het werk zijn al uren aftellen, nul plezier hebben in hun werk, alleen maar non stop zeuren, zeiken en janken op alles wat met werken te maken heeft.. Nou heb ik daar een mening over die ik gewoon eens voor me hou, maar ik ben wel intens blij dat ik niet zo naar mijn werk kijk. Ik heb het vrijwel altijd naar mijn zin. Ook als er een lijk drijft in het lijkvocht en de geur niet te harden en je eigenlijk kokhalzend niet meer weet of je nou door je neus of mond moet ademen kan ik nog keihard lachen. Ik kan oprecht zeggen dat mijn werk me blij maakt. Call me crazy. Ik zal het niet ontkennen. Leuk werk, leuke collega’s maken dat de vele leuke diensten hier in de blijmakers lijst mogen. Er zitten uiteraard ook diensten tussen dat ik me afvraag of we de ochtenddienst niet alvast uit bed kunnen bellen om 02.00 uur in de nachtdienst.. Maar de leuke diensten winnen gelukkig.

Spontane ideeën.


8E2921B7-6BE6-41AC-8F3F-BF43E78BA70B

8E2921B7-6BE6-41AC-8F3F-BF43E78BA70B

Plannen is leuk, maar spontane dingen zijn leuker. Na de dienst nog een drankje doen, of zomaar ineens een dagje in Rotterdam belanden bij lieve M. Een middagje of avondje in de tuin bij bestie S, knuffels van haar zwerfkatten. Pizza en drankjes bij de buurt pizzeria. Knuffels hier, knuffels daar. Ijsjes, lunch, sushi, haren verven (waar blijft die wijsheid? de grijze haren zijn er!) Ijskoffies aan het water. Spontane dingen zijn fijn!

Related Posts

Comments (1)

Mooi geschreven weer altijd een feestje om je blog te lezen en je foto’s te zien en inderdaad ijs kan altijd zelfs 4x op 1 dag 😁

Leave a comment