Gewoon wat random zaken waar ik blij van word.

Sorry ik was even uit de lucht. Maar daarom spring ik op deze foto even een gat in de lucht om het goed te maken. Ik had even weinig te vertellen  (of in ieder geval geen zaken die ik wil delen op m’n blog) en was een weekje naar de zon. Maar ik ben er weer. Bij deze een blog over random zaken waar ik blij van word: De zon.  Hoe blij ik word van zonnestralen…NIET NORMAAL! Vlak voor ik een weekje naar de zon vertrok met bestie S hadden we al een paar mooie zonnige dagen. En ookal is het dan met jas aan en soms zelfs een beetje bibberend: We zitten gewoon op het terras. Toen ik op vakantie het strandjurkje uitgooide en voor het eerst dit jaar zonnestralen all over voelde was ook een van de momentjes dat ik alleen maar kon zeggen “Oh wat genieten dit” En ook van de week een lang scooter ritje in het zonnetje met bestie C. HEERLIJK!

Sporten. EINDELIJK na weer een tijdje bikkelen voor die rottige knie heb ik een ietsje normaler ritme gevonden met sporten. Ik train niet alleen die knie, voor alles om mijn afgescheurde kruisband en ingescheurde meniscus sterk te maken/houden maar ik heb ook weer wat energie voor andere spieren te trainen. En ben zelfs langzaam weer begonnen met hardlopen. 5 kilometertjes met pauze, maar hey.. I still did it. And elke kilometer is er een.  En met spraakberichtjes van vriendinnetje T en maatje S is het allemaal net even beter te doen. Thanks lieverds!

Alle lieve mensen om mij heen. Ik geloof in het feit dat je niets vanzelfsprekend moet vinden. Ik ben dan ook het type vriendin wat soms iets te vaak vertelt hoe blij ik met je ben, of hoe trots, of hoe dankbaar.. Of ik overspoel je met hartjes of vertel je met een borrel (teveel) op de redenen waarom ik van je hou. Om 02.00 uur in de nacht. Want ik ben nou eenmaal een marshmellow. En ik ben er trots op. Maar goed, de mensen om mij heen: Ik ben zo blij met jullie lieverds!


Een gat in de lucht spring foto bijpassend bij deze blog met zaken waar ik blij van word.

Een gat in de lucht spring foto bijpassend bij deze blog met zaken waar ik blij van word.

De lente. De merel in de boom voor mijn slaapkamer die het laatste liedje van de avond zit te fluiten. En als ik na de nachtdienst naar huis rijd door een stille stad hoor ik ook overal vogeltjes. Word ik blij van. Nieuwe blaadjes aan de bomen, geen dikke sjaals meer om. Gelakte teennagels en tshirtjes weer. Yes please.

De spraakbericht functie van Whatsapp. Gewoon omdat je in een paar minuten een heel verhaal kan vertellen, werkt pretty good sinds ik die knop niet de hele tijd ingedrukt hoef te houden. Zo gaan er heel wat verhalen heen en weer. En verjaardagsliedjes en wensen.

Mijn werk. Ik ken zoveel mensen die van begin tot einde van de werkdag de uren aftellen. Maar ik vind mijn werk gewoon ontzettend leuk. Niet altijd uiteraard, en als de wekker gaat om 05.00 uur sta ik heus niet te popelen om anderhalf uur later al paraat te staan om eventueel meteen de deur uit te rennen. En ook vier nachtdiensten met veel te weinig uren slaap is soms best pittig.. Maar ik ben dus blij dat ik doe wat ik leuk vind. Most of the time.  En blij met mijn collega’s. Blauwe familie.

De gehele huidverzorging lijn van Jetske Ultee. Sommige van jullie weten van mijn allergische gevoelige huidje af. Andere misschien niet, het is ook niet interessant maar mocht je een probleemhuid hebben: Pak hem vooral niet aan met allerlei agressieve bende van de reclames op tv. Jetske gebruikt alleen maar werkzame stoffen, geen teringzooi en alles zit in fijne verpakkingen. Dikke vette aanrader.

Het park. Na een gezellige lunch met vriendinnetjes, na het avond eten, gewoon op een zonnige middag. Ik hou van het park. “Even een rondje park doen” met bestie S. Kletsen, lachen, alle puppies aaien die we tegen komen. Plannen bedenken hoe we ze kunnen ontvoeren.. Wandelend door het park kletsen, of in mijn eentje met een muziekje (of zonder). Love it.

Het boek 400 brieven van mijn moeder van Joseph Oubelkas. Ik kocht hem toen hij op een soort wijkteam/politiedag van het werk kwam vertellen over wat hem is overkomen, hoe hij er zo ontzettend sterk doorheen is gekomen en hoe hij van de meest kleine dingen genoot en dankbaar voor was. Hij heeft een paar jaar onterecht vastgezeten in Marokko. In die tijd schreef zijn moeder hem 400 brieven. Ik geloof ontzettend in dankbaarheid, genieten en positief in het leven staan. Dit boek zet je met 2 benen keihard op de grond. Op een prachtige manier. Ik weet zeker dat een ieder er wat mooie lessen uit kan halen.  Zijn tweede boek ga ik ook snel bestellen.

Een blikje Purol zalf. Ik ben het gaan gebruiken door vriendinnetje T die altijd met zo’n blikje in haar tas rondloopt. Te gebruiken voor alles. Alleen geen handig formaatje. Maar goed er moet altijd wat te wensen overblijven.

De bakkers die nog niet open zijn maar wel al brood verkopen als ik uit mijn nachtdienst langskom. Turks brood, of twee verse knapperige tijgerbolletjes na de nachtdienst. De bakkers die me gewoon kennen en altijd even complimenteus zijn. “Goh je ziet er wel moe uit hoor” “Je ogen zitten bijna dicht he” “Het is tijd om te slapen meissie” “Je ziet witjes, hier een lekker mini taartje erbij”… De complimenten vliegen me om de oren. Not. Maar not a single fuck was given want jongens ik HOU zo van vers brood na de nachtdienst.

Het wimperserum van de -jawel- Kruidvat!Zelfs mijn mini wimpers zijn gegroeid tot iets wat je wel wimpers mag noemen. En dat mag met recht een wonder genoemd worden. Voor alle vrouwen met minuscule wimpertjes like me: Ren naar de Kruidvat, of bestel online en begin te smeren. Gratis tip: Het prikt wel als het in je oog komt dus je kan het ook gebruiken als wapen. In de aanval met wimperserum. Want zenuwgas is toch echt flink laf.

Het eerste boek van Tom BartenPersonal Body Plan The Fatburning guide.  Naar aanleiding van het door hem ontwikkelde Personal Body Plan. Voor een ieder die gezonder wil leven, een betere ‘relatie’ wil met voeding, en wil stoppen met het vinden van excuses waarom het hem of haar niet lukt om de beste versie van zichzelf te worden. Maar ook gewoon als goed leesvoer en fijne eyeopener over vele mentale zaken rondom lekker in je vel zitten. Ik had hem in pre-order, hij is nu geloof ik heul even uitverkocht maar de nieuwe druk komt eraan!

Het nieuwe parfum van Chloé.Nomade Ik rook hem voor het eerst in Rome een paar weken terug en ik kreeg hem voor mijn verjaardag.. Hoe lief: “Je was zo sip toen je hem niet meer rook dus ik wist meteen wat ik je moest geven voor je verjaardag” aldus bestie C.  Als ik hem opspuit ben ik weer even terug in Rome. Wat een heerlijke mini vakantie was dat.

De openingstijden van de Starbucks. Om 00.30 in de nachtdienst goeie koffie in de Starbucks tijdens de nachtdienst. Knap je van op als je lontje iets te kort is kan ik je vertellen. En als je zondag nachtdienst erg saai is en je erg moe bent dan is zelfs de koffie van de MacDonalds beter dan warm grachtenwater in de koffie automaat op het werk.

Humor. Iedereen in mijn leven waar ik van hou, of gewoon goed mee omga of graag mag heeft humor. Wat ben ik daar blij mee. Ik gun iedereen bijvoorbeeld allemaal mijn vriendinnetje A. Haar humor is met geen pen te beschrijven. Ze is zo schaamteloos en gestoord. De geluidsopname van JAREN geleden ergens in de auto in Amsterdam heb ik ZO ontzettend vaak terug geluisterd. En aan iedereen laten horen die bij me in de buurt kwam. Gewenst of ongewenst. En een keer of 10. Humor, ik HOU van humor. In alle vormen. Als je aan mij vraagt waar ik op val (en we hebben het dan niet over uiterlijk) dan is het met stipt op nummer een humor. LOVE it.  Nou wilde ik hier een 18+ opmerking aan toevoegen, maar vul die zelf maar in…

Er zijn uiteraard nog veel meer random dingen te noemen waar ik blij van word. Maar voor nu hou ik het even hierbij. Vanavond mijn laatste nachtdienst van de vier…Mijn wallen en slaapgebrek staan niet in het lijstje van zaken waar ik blij van word, dus daar ga ik zo wat aan proberen te doen.

Related Posts

Comments (5)

Fijn om weer te lezen nu niet meer zo lang wachten hoor met schrijven.Vriendelijke groeten een fan 😁

Wat lief! Dankjewel en nee het was ook niet mijn plan zo lang te wachten, maar er waren even wat prive zaken en een vakantie tussendoor gekomen haha! Thanks voor het meelezen!

[…] bij het park op een bankje in het zonnetje wat toen nog scheen het boek van Tom Barten te lezen (genoemd in vorige blog) toen er twee jongens op het andere bankje kwamen zitten. Ik had oortjes in maar even geen muziek […]

[…] Vorige blij maak zaken blog (Lees hem hier) had ik het over spraakberichten op WhatsApp. Maar af en toe lees ik gesprekken en dan moet ik […]

[…] veel leuke reacties en ook imput van jullie op random blijmakers deel een en daarna ook nog random blijmakers deel twee werd het tijd voor deel drie. Nieuwe random lijst […]

Leave a comment