3 x ontbijten, massage, villa, nog meer vreten en chillen.

De nacht was chill maar ik was weer te vroeg wakker. Mn ritme vinden met slapen is denk ik het zwaarste van het Bali – leven so far haha. Rare tijden wakker, rare tijden moe, rare tijden slapen, en dan weer rare tijden wakker. Fuck it. Opgestaan, met m’n voeten in het zwembadje in m’n slaapjurk een paar stukjes watermeloen en een kop thee soldaat gemaakt. Toen ik vond dat broerlief wel genoeg gesnurkt had heb ik hem maar subtiel verteld dat ie lang genoeg geslapen had. Zusterliefde & hij heeft maar een kussen dus ik denk niet dat ie die naar me durft te gooien. Muahahah! Samen nog een ontbijtje, geroosterd broodje Skippy pindakaas. Deze keer zonder stukjes!

Naar Therapy spa, vlakbij Echo beach. Op aanraden. De duurste spa van Canggu. Broerlief nam een Balinese massage waarbij er zelfs een Balineesje over z’n rug wandelde. Ik nam de scalp massage.

We moesten even wachten (druk bezochte spa!) en gingen bij Echo beach maar wat eten. Ontbijtje nummer drie voor mij. Een pannenkoek met plakjes aardbei en een kokosnootje. Lekker gehydrateerd blijven.


img_4795.jpg

Broerlief nam zo’n hipster ontbijtje. Een bakje vol met papaya spul en daar allemaal fruit en superfoods over heen. Ik heb geen idee wat allemaal maar het was gezond en hij vond het lekker. En wederom fenomenaal uitzicht. Terug naar de massage:

Holy shit wat lekker! Allerlei olie’tjes, van tevoren een formulier of je ergens allergisch voor bent dus dat is netjes.. en man die massage (hoofd, nek, schouders, armen en handen) was zo lekker dat ik hoop dat er in Ubud ook een Therapy spa bestaat. Daarna werd m’n haar zo goed gewassen, weer olie en een crème en uitgespoeld dat ik bijna de hele lijn kocht die ze gebruikten.. m’n haar was ZO zacht. En rook ZO lekker! Maar oke ik moet het allemaal mee sjouwen dus we doen het niet. Selfcontrol jongens, ik begin het te leren. (Nee, niet wat betreft chocola!)

We liepen over het strand terug naar Old mens. Ik verbrandde bijna m’n voetjes voor een echte hipster foto bij deze mooie good vibes graffiti muur. I love good vibes.


img_4819.jpg

Terug bij Old Mens. Ik at een paar Tijgergarnalen op een stokje en een Yellowfin tuna salade waar je intens blij van wordt. Behalve van de olijven. In Nederland eet S die voor me op, en hier broerlief. Goed geregeld. Eet ik de patat van zijn mixed fish. Iemand moet het zware werk doen toch?

Het geheel spoelde we weg met een grote Bintang en een Mojito. Buikje is weer goed dus kom maaarrr dooorrr! Mojito werd gemaakt waar ik bij stond en jongens het is gebeurd: er ging zo veel rum in dat ik zei “ho ho stop that is enough” .. Ik schrok er zelf ook van maar ik wist nog niet of buikjelief alcohol wel kon waarderen.

Ging prima. Dus lesje geleerd. Kom maar door! Het leven moet gevierd worden op alle fronten.

Over leven vieren gesproken, taxi naar de vakantievilla van het toekomstige bruidspaar. Lieve H en S gaan trouwen hier op Bali maar voor ze dat gaan doen verblijven ze met wat vrienden in een enorme villa. Met kok, met tuinman, met schoonmaker en met beveiliger om de straathonden buiten te houden.


img_4891.jpg

Holy shit wat een villa. Wij gingen er een middagje de diva uithangen. Het was even zoeken naar de ingang van de villa want die leek een beetje verstopt in een combinatie van Junglebook en de ghetto. Maar toen we hem gevonden hadden werden we verwelkomt met prosecco en een Bintang. Ik plonste meteen hun gigantische prive zwembad in.[wpvideo XkgzII58 ]

Met m’n prosecco, want zo doen diva’s dat. Zwemmen, zonnen & kletsen.

Op de terugweg was er geen taxi te vinden (zo zijn er 20 en zo zijn er dus 0…) dus dan maar een stukje lopen. Wederom over de “Short cut” deze keer werd het al snel donker en was het toch echt wel gevaarlijk maar goed.

Het brak m’n hart hoe snel de huisjes overgingen in hutjes, en hoe de armoe zichtbaar was. Reality check naar hoe goed wij het hebben. Niets mis mee overigens.

Stoer kijken en doorlopen.

En nog even een zooitje vis eten bij Moana.


img_4904.jpg

Wat een fijn tentje dat. Mega grote garnalen, sushi, gegrilde visjes.. alles krakend vers en superlekker. En een echt tof tentje dus! Jungle vibes. Broerlief ging douchen en door naar het Sportscafé waar ze met de mannen uit de villa onze meneer Verstappen gingen kijken. Nog voor hij er was kreeg ik een popup van het nieuws dat hij er al weer uitlag.. ugh. Toen gingen ze maar voetbal kijken.

Ik was moe maar had ook trek in die meesterlijk lekkere citroen merengue taart van gister. Bij Bro Resto, ECHT een aanrader. De honger won het van de slaap (again..) en late night citroen merenguetaart it was.. samen met Australische Matt waar ik bij aan z’n tafeltje mocht zitten. Bijna net zo smakelijk als m’n taartje die Matt. Maar nog net niet. Plus ineens was ie weg.

Ik slurpte een litertje verse aardbeien ijsthee weg, en wilde eigenlijk nog een stuk taart. Maar omdat ik toch nog een beetje normaal denkend mens ben heb ik het niet gedaan. Een puntje voor de inzet, meer niet, want midden in de nacht vrat ik alsnog de halve Tony stoofpeertjes smaak op. Limited edition die ineens op Schiphol voor m’n neus lag. Ruggengraat was weer ver te zoeken dus. Maar m’n buik deed weer normaal so fuck it. Ik moest ‘m proeven.

Ik heb niet al te lang geslapen maar het was prima. Want deze blog maak ik af aan het zwembad. Met m’n beentjes in de zon, stukjes hapklare watermeloen, een kop thee en een broodje Skippy pindakaas. Zometeen vertrekken we naar Ubud. Aapjes kijken, ik hoop ook de Wereld erfgoedrijstvelden te zien in Jatiluwih. Die staan door lieve T op de to see list. Op naar Ubud! Alles hier in Canggu en omgeving was mooi, dus ik hoop dat Ubud minstens net zo fijn is. Iedereen hier is zo lief. En dan oprecht lief, niet het neppe..

Politie is er niet. De eventuele boeven vangen ze zelf. En als je een verkeersongeluk ofzo hebt dan houden de locals een grote auto aan en brengen ze je zelf naar het lokale ziekenhuis. “Calling an ambulance is pretty much guaranteed that you just die on the streets you know.. traffic problems and stuff”

En een man die hier al ruim een jaar woont had geen idee wat het noodnummer was.. “But I do have it in my phone at home you know” allllrighty dude!

Related Posts

Comments (1)

[…] dus excuses voor de slechte kwaliteit, maar je kan ze hier lezen: De reis en dag 1 Dag 2 en 3 Massage, villa en 3 x ontbijten   Ubud & Eberhard (ook een stuk over Eberhard van der Laan) Raften door de jungle. (Met de […]

Leave a comment