Favorieten (in Corona-tijd)

Corona. Covid-19. Whatever.  De honderden Corona, quarantaine en sociale isolatie gerelateerde grappen die afgelopen weken langskwamen ben ik nog steeds niet moe. Lekker grof, zwart, sarcastisch. Ik hou er van. Bijna al het andere wat je je kan bedenken rondom dat virus ben ik zat. Wat wil ik graag mijn vriendinnetjes en maatjes knuffelen. Wat mis ik de lunches buiten de deur. De etentjes, de borrels, de gym en gewoon lekker alles zonder nadenken ‘doen’. Ik mis ook Olijfje -mijn tweede werk- ontzettend. Anderhalve meter samenleving is stom. Nodig, maar stom. De zorgen om mijn vriendinnetjes in de (corona) zorg. De zorgen om de mensen in mijn omgeving in slechte of mindere gezondheid. De frustraties, alles wat niet kan. De mensen die denken dat het een groot complot is en volledig schijt hebben aan alle regels. En daarmee in mijn ogen schijt hebben aan al die mensen die zo hard hun best doen. Er is weinig leuks aan Corona. Het enige echt positieve is dat de natuur ontzettend opknapt van deze noodgedwongen pauze. Oh en alle lieve initiatieven die als paddestoelen uit de grond springen. Maar goed verder vind ik er weinig positiefs aan. Zitten mopperen over alles is ook niks voor mij (al doe ik dat met regelmaat als ik weer eens tegen iets frustrerends aanloop) dus ik besloot maar weer eens een lijstje te maken met wat favorieten.  

Corona favorieten. Gewoon, omdat het kan.


Op het dak van mijn mooie bureau. Stil Amsterdam met zonsondergang.

Op het dak van mijn mooie bureau. Stil Amsterdam met zonsondergang.

Ik begin maar gewoon met de zonsondergang. Want als het leven ineens een heel stuk beperkt is geworden zijn de dingen als een mooie zonsondergang echt driedubbel extra genieten.
Voor deze klom ik op het dak bureau Burgwallen. Zeker niet de mooiste die ik ooit zag, maar vlak daarvoor kreeg ik een ontzettend lief berichtje van een vriendinnetje. Ik -halve zachte marshmallow als ik ben- stond daar op het dak te genieten van de mooie gekleurde lucht. En dankbaar te zijn voor de lieve mensen om mij heen. Oh en die stille stad tijdens Corona.. Stille nachten en stille ochtenden.. Die zijn stiekem toch ook prachtig.

Ik schreef er een hele blog over. Let’s dough it. Zij waardeerde mijn (over) enthousiasme en ze maakte deeg met citroensmaak (ietsje afgedwongen) verzoek. De smaakjes in het assortiment wisselen door, maar je kan het Dough It Yourself (zelf toppings kiezen) altijd doen. Ik ben fan. Nadeel is dat het met de post komt, en ze niet elke dag verzenden. Dus geduld is een eehm.. een schone zaak. Maar als je je bakjes (want let’s be honest, wie besteld er nou maar een bakje haha) dan binnen hebt is het echt feest. Oh en heel goedkoop is het ook niet.  Sorry, maar het is het waard.
Misschien maar beter ook  dat het niet heel goedkoop is want anders had ik nooit meer met wat gezonds ontbeten.

Favorieten om te luisteren: Alain Clark die elke dag op zijn Instagram of Facebook live gaat met een ander muzikaal talent. Soms via de computer maar ook vaak in real life. Met anderhalve meter afstand. Bitch. En een rol toilet papier als bedankje. De eerste keer ging ik gestrekt van het lachen. Dat was toen de toiletpapier hamsteraars net hadden toegeslagen in het land.
Ook zong hij “Dankjewel”. Kippenvel! En podcasts trouwens. Die luistert ik ook vaak. De toppers van Scherpschutters, Marc en Jeroen, beuken gewoon door in deze corona tijd. Ik had eerst moeite met podcasts luisteren maar sinds dit jaar gaat het me best goed af. En ik leert er nog wat van. Als jullie nog aanraders hebben, dan hoor ik het graag! Ik ben nog nieuw in de podcast wereld.  Podcast tijdens het wandelen voelt alsof je EN gezond bezig bent, en het inspireert/ geeft stof tot nadenken.
En eigenlijk mag ie niet missen in dit rijtje: M’n zingende vriendinnetje Danielle. Samen zingen in de auto kan even niet. Maar die zingt (de sterren van de vliegtuigloze hemel) en appt die zang filmpjes dan dus naar haar vriendinnetjes. Lucky me dat ik er daar een van ben! Totally makes my day!! Ik ga haar proberen over te halen om het te mogen delen. Of misschien is omkopen met gin tonics en een paar kilo chocola een optie..

Kindersurprise eieren en Kinder reepjes. Hamsteren jullie maar het toiletpapier hoor. Vriendin Danielle en ik belden elkaar vol ongeloof over de volle schappen chocola, ijs, snoep, koek en de drank afdeling enzo die nog helemaal vol lagen toen de hamsteraars net begonnen. Dat en de vitamientjes. Prima jongens, hamsteren jullie dat toilet papier maar. En die blikjes groente die over 10 jaar nog houdbaar zijn. Ik eet me misselijk -nee grapje ik ben nog steeds niet misselijk- aan kindersurprise eieren en stuur filmpjes naar wat vrienden waarin men me op mijn lelijkste met die stomme speelgoedjes ziet vechten. Als ik nog een keer een vogel in zo’n ei heb zitten dan denk ik dat ik gek word. 


Prachtig stil Amsterdam tijdens Corona.. De Nes, De Oudezijds Achterburgwal, de Dam en de Prinsengracht (heel vroeg)

Prachtig stil Amsterdam tijdens Corona.. De Nes, De Oudezijds Achterburgwal, de Dam en de Prinsengracht (heel vroeg)

Skin food van Weleda. Mijn gigantisch droge huidje vind dat tubetje het fijn spul. Goedkoop, natuurlijk en het werkt tegen mijn droge snoet. Wel alleen geschikt als nachtcrème want anders glim je het daglicht tegemoet.. Of als quarantaine creme. Als je rustig met een kop als een discobal rond kan lopen zonder dat de grote anderhalve-meter-afstand-wereld je aankijkt alsof je head first in het frituur vet bent gedoken. 

De Old Amsterdam kaas bitterballen van van Dobben. Voor in de oven of de airfryer. Ik heb al 7 jaar geen frituurpan meer maar heb ineens de oven-kaas-snacks uitgevonden. De huismerk van Albert Heijn zijn ook lekker trouwens maar hebben minder kaassouffle achtige binnenkant. Wel allebei lekker krokant. En makkelijk te maken. Oven voorverwarmen op 220 graden. Minuutje of 9 a 10 op het rooster en dan nog heel even laten liggen. Schijnen ze krokant van te worden, van dat laten liggen. Dikke prima, smullen maar! Ik eet er een stuk of 5 en een hele grote bak kleine tomaatjes bij en zit dan vol voor een paar uur. Al past er natuurlijk altijd nog wel chocola bij.

Netflix heb ik nog (steeds) niet uitgespeeld. De serie Toyboy is lekker corny maar een aanrader. Ik ben verliefd op zowel Hugo als Triana. Want ja, waarom zou je verliefd zijn op een van de hoofdpersonen als het ook op allebei kan?  En Mocro Maffia (Videoland) is ook een aanrader. Wat wordt er veel gescholden met kanker in die serie, allemachtig. Maar ondanks dat komt ie hard binnen.
Trigger warning: Er zitten een aantal scenes in met heftig geweld (martelen) en een verkrachting. De verkrachting liever overslaan? Aflevering 7 van seizoen 1: 12.40 tot 15.30 overslaan en 16.15 tot 16.35 (is het filmpje van de verkrachting, ook overslaan) (Voor informatie over seksueel geweld en (eventueel anonieme) hulp: Centrum Seksueel Geweld. )

Favoriete nieuwe drankje: Limited Edition voor de zomer van Hendricks gin. De “Midsummer Solstice. En dan met sinaasappel (vers uitgeknepen boven het glas) en schil. En veel ijs. Heel erg lekker. Can not wait voor er weer gezellig geborreld kan worden met vrienden, vriendinnen en na het werk en en en en .. Oh en Icetea peach limonade. Ook niet bijster gezond maar wel lekker. 

Planten! Sinds anderhalf jaar ben ik bezig mijn appartementje om te bouwen naar mini jungle. Het laatste half jaar gaat het hard. En goed. (Die de heel snel gestorven bananenplant (Bennie) en de sprietjesplant die niet meer tot leven kwamen vergeten we maar snel) Mega aanrader van afgelopen tijd: De Kneusjesbox van Plantje.nl Een box vol met plantjes die niet helemaal perfect zijn. Kneusjes. Echt een beetje bullshit als je het mij vraagt want er zat maar een kneusje tussen. Alle plantjes een nieuwe (grotere) pot gegeven, verse aarde en een dompelbadje en ze gaan hartstikke goed! Ik ben nog op zoek naar een mooie open kast voor planten op te kunnen zetten.  Een beetje betaalbaar asjeblieft want die ene waar ik verliefd op werd was 600 euro. Dat is me veel te duur. Oh en trouwens, alle verse bloemen maken me ook heel blij! Tulpen in alle kleuren, prachtige rozen (via Ilona op het werk die ze bij de kweker vandaan kocht om de kweker te helpen) heel veel bloemen gebracht naar bestie S… Bloemen maken blij. En zeker als je heel veel thuis bent. (Of volledig in quarantaine).

Het zonnetje schijnt veel en de zomer komt eraan (en ik ben al naar Bonaire geweest), dus ook favoriet zijn twee zonneproducten: Eentje heb ik volgens mij al eerder genoemd: Vichy Ideal Soleil stick SPF 50 ik gebruik hem vaak en veel rond mijn ogen enzo. De lachrimpels beschermen. En op mijn tattoos. En ook voor mijn hele gezicht en hals: Eucerin Oil Control gel-creme. Omdat een kop als een discobal mijn ding niet is vind ik deze heel fijn. Hij glimt niet. En beide gevoelig allergie huidje proof.  Overigens die stick van Vichy heeft een vreselijk dop. Die gaat binnen no time stuk of hij valt gewoon van de stick af. Elke keer weer, en ik heb al heel wat van die sticks gebruikt. Best jammer, maar het spul is zo fijn dat ik hem toch blijf kopen. Hij is trouwens ook nog eens heel zuinig in gebruik.  (Te koop bij de meeste apotheken en overal online)

Favoriete anti-corona-huid spul:
Bodybees. Een klein helemaal natuurlijk merkje uit Zweden. Op basis van bijenwas, olijfolie, honing en nog wat andere helemaal natuurlijke producten. Bevat geen alcohol en is niet getest op dieren. Gemaakt voor hele droge huid en eczeem. Ontdekt door Corona. Want wat een ellende al dat handen wassen. Helemaal als je al een gevoelig huidje hebt. Echte aanrader voor als je een eczeem gevoelig huidje hebt. De eczeem plekjes op mijn benen en handen waren binnen een paar dagen smeren vrijwel helemaal weg. En dat zonder hormoon troep creme. Of dat nou toeval is of niet, dat weet ik niet, maar het is echt enorm fijn spul. Wel -wederom- vet. Ik heb de Bee Calm en de lipbalm (grapefruit) en afgezien dat ik niet hou van met je vinger in potjes smeren is het toch dusdanig fijn spul dat ik maar gewoon goed oplet kwa schone handen enzo. Oh en een grote plus als je het mij vraagt: de klantenservice is echt supergoed en hulpvaardig. Nadeel: Ze zitten niet om de hoek. Dat is dus in Corona tijden langer wachten op je bestelling dan ik -verwend kreng- gewend ben. Nog een reden om snel op te sodemieteren Corona! Trouwens, het ruikt een beetje kruidig. Niet naar parfum. Moet je natuurlijk wel van houden, of het boeit je niet. Ik ben wel kieskeurig met hoe iets ruikt maar door m’n moeilijke huidje boeit het me niet, als het maar werkt. And it does! (Eerst aanmelden voor een nieuwsbrief, want dan krijg je 10 % korting! scheelt toch!)


Favo ‘throwback’ is Bonaire met grote maat Jan. Amstel brightjes in het zonnetje of onder een palmboom, chillen, zwemmen, snorkelen, scooteren om het eiland, duiken, eten, lachen, kletsen en plannen smeden voor een jaar wat heul anders loopt… #fuckc…

Favo ‘throwback’ is Bonaire met grote maat Jan. Amstel brightjes in het zonnetje of onder een palmboom, chillen, zwemmen, snorkelen, scooteren om het eiland, duiken, eten, lachen, kletsen en plannen smeden voor een jaar wat heul anders loopt… #fuckcorona

Favoriete Pizza (van de afgelopen tijd):
Die met spinazie en geitenkaas van Pizzabakkers. En bij het filiaal waar ik was hadden ze heel leuk hartjes op de grond geschilderd voor tijdens het wachten op je pizza. Wachten in een hart naar keuze. Op anderhalve meter. I like!  Mijn favoriete pizza kan trouwens per week veranderen hoor maar de allerlekkerste van afgelopen tijd was spinazie geitenkaas.

Favoriete activiteit is het wandelen met een cappuccino met coconutmilk to go. En het al videobellend thuis sporten met Tess.  Die drilinstructeur sloopte me bovenbenen dusdanig dat ik drie dagen spierpijn had waar je U tegen moet zeggen. Heerlijk! En mijn Filipijnse vriendin (in lockdown, al bijna 50 dagen inmiddels) Lindsay kwam met Barre. Kende ik niet maar is een dodelijke combi van ballet, yoga en nog iets. In ieder geval. Burn baby burn. Nog nooit zo bizarre spierpijn in m’n billen gehad! En zij deelde Popsugar fitness met me. Korte work outs, allemaal geschikt voor thuis. Ook leuk vind ik schaduwboksen. Maar goed ik heb altijd al een liefde voor kickboksen gehad. Ook zonder boksbal! Can not wait tot de gym weer open is trouwens. Want stiekem wil ik gewoon weer lekker met gewichten aan de gang. (en die heb ik thuis echt maar minimaal) Voor diegene die me niet in het echte leven kennen en alleen via mijn blog of @Liekeschrijft insta en nu denken: “Sport/beweeg jij Liek? Ik dacht dat je alleen meer aan het vreten was” Nee ik deel niet alles wat ik doe, dus ja ik doe veel veel meer dan je misschien denkt.

Favoriete ‘throwback’ van dit jaar is denk ik toch wel Bonaire. Met m’n grote maat even een ruime week doorbrengen op Bonaire. Wat was het er fijn en prachtig. Top klimaat. Vermoedelijk mijn eerste en laatste reisje van dit jaar. Als ik dat nu had geweten had ik nog 100 keer extra de zee ingedoken. Nee, grapje. Het is wel een gek idee dat ik normaal eigenlijk altijd door het hele jaar door een paar keer weg ga (Ja, verwend en ja ik werk er hard voor!)  En nu helemaal niets meer in de planning heb staan.. Maar goed, eerst moet alles weer normaal en veilig zijn. Can not waaaaait tot een volgend reisje! Altijd op zoek naar avonturen. En m’n backpack is ook weer toe aan nieuwe reisjes. Maar goed, veel belangrijker is dat het weer goed gaat in de wereld. (Maar hey, dromen mag he!)


Dankjewel lieverd. Can not waaaaait tot de we de backpack weer vol kunnen gooien!

Dankjewel lieverd. Can not waaaaait tot de we de backpack weer vol kunnen gooien!

Favoriete kaartje van afgelopen corona tijd (en ik kreeg er zo veel, want ik was ook jarig) was die van m’n lieve Tess. De tekst is gemaakt door Didalmi. En ik vind hem zo mooi. En zo bijzonder:
Tess heeft een paar woorden gegeven aan hem, en hij heeft het gedichtje gemaakt. De kaart ga ik inlijsten. Maar ik was weer zo stom om een te kleine lijst te kopen. Inschattingsvermogen van een doperwt. Oeps. En die van bestie C, een getekend sterrenbeeld Ram, is ook favoriet. (En de Happysocks in regenboog kleuren trouwens ook, verjaardagskado!) Hebben jullie ook dat jullie in deze tijd die kleine gebaren als een kaartje nog extra extra waarderen?

Favoriete her-ontdekking is het luieren en zonnen in mijn open keukenraam. Erg comfortabel is het niet. Maar met 6 kussens al een stuk beter te doen haha! Pas eind van de middag tot zonsondergang heb ik zon op mijn balkon, dus als ik niet lekker buiten kan/mag terrashangen dan doe ik gewoon braaf zon opslurpen in eigen huis. En zwaaien naar bestie S die verderop in de straat woont.  Munk heb ik een mooi tuigje gegeven en die kan lekker over de rand wandelen en een beetje duiven wegjagen terwijl ik in het raamkozijn aan het chillen ben. Drankje en boek of podcast (356Lifehacks van Kelly Weekers (de link is naar favoriet bol.com maar je kan lokale boekenwinkel natuurlijk beter supporten in deze tijden) of podcasts van Scherpschutters) erbij en chillen met m’n billen. En natuurlijk goed smeren met zonnebrand. 

Zo, dat was een fijn lijstje van Corona favorieten. Wat zijn jouw favorieten? Heb je fijne nieuwe skincare ontdekt? Of de pizza-der-pizza’s? Of nieuwe kaassnacks? Ook zo genoten van zonsondergangen? Of van het stille straatbeeld? Share the happiness!

Related Posts

Comments (3)

Wat heerlijk om te lezen. Is dat trouwens onze blauwe Tess? Qua podcasts vind ik Lief Leven heel fijn voor meditatie. Daarnaast luister ik op aanraden van een vriendin veel podcasts over zware materie(moord & doodslag…kan er niks aan doen 😂). Oa KwaadBloed van NPO Radio 1, Schiedammer Parkmoord, etc etc.

Geniet van al je eieren Liek! Blijf alles posten op Insta en hopelijk kan ik na deze crisis een dagje mee met Amsterdam. Kan ik die ook weer van mijn lijstje strepen. Veel liefs, Cher

Wat leest dit heerlijk weg dikke 10

Zo leuk! Dat Lets dough will ik ook gaan uitproberen thnx😂 zit door jou en Linda al aan de kindersuprise eieren😂 veel te lekker
Ik had skin food tot mijn vriend hem jatte dus maar weer 1 besteld 😅
Werd heel blij van dit artikel ❤️

Leave a comment