Scroll Top

Favorieten februari en maart 2019

Favorieten februari en maart

We zitten alweer bijna in april dus ik voeg mijn favorieten van februari en maart samen. Het loopt even niet zoals ik wil met m’n blog en het oplopen van een hersenschudding maakt het ook niet makkelijker. Deze blog is gelukkig al ongeveer af. Dus wat random favorieten van februari en maart. Het zijn er weer aardig wat en er zouden er nog meer bijkunnen. Maar de vorige blog was al erg lang, dus deze hou ik ietsje korter. Dat korter van ‘stof’ worden gaat me vast ooit een keer lukken. Of toch niettt… 

Favoriet dagje weg was die met lieve M.
Alsof het zo moest zijn viel onze spontane afspraak weer eens op een prachtige zonnige dag. We gingen lekker naar het Amsterdamse Bos. We kwamen tot de verdrietige conclusie dat de pannenkoekenboerderij dicht was maar hebben heerlijk gewandeld, de water speeltuin uitgespeeld (“Is dit een goed idee?” “Nee..” “Oke, let’s do it!”) en een lekker broodje warme brie weggeknaagd. En als hoogtepunt geitjes geknuffeld bij de geitenboerderij. En in de avond om het af te leren nog een boel vreten. Want talenten moet je onderhouden. 


“Ik vind het fijn dat jij ze mooi vind maar mijn smaak is het persoonlijk niet”

“Ik vind het fijn dat jij ze mooi vind maar mijn smaak is het persoonlijk niet”

Favoriete sneaker van de maand:
M’n nieuwe Nike Air Force ones. Nu al de nieuwe liefdes van mijn leven. Ik zag ze en bestelde ze in nog geen 10 minuten. Liefde op het eerste gezicht. Ik geloof erin! En bestie C heeft ze ook, dus double trouble! En ze zitten zo lekker dat ik ze een week lang gedragen heb in Philadelphia.

Favoriete repen chocola: Wegens een heel stom onnodig geweldsincident tijdens het werk zit ik dus met een hersenschudding thuis. En oh my god wat heb ik veel repen chocola gekregen. En iedereen denkt er ook zo lief over na. De meiden van mijn bureau die voor zieke collega’s de wordt-snel-beter- kaartjes enzo regelden wisten ietsje te goed wat ik lekker vind haha! Verwend voel ik me! En Gin Tonic paaseitjes. HOU ME TEGEN!!
Oh en die van lieve M, die 14 februari even kwam speeddaten in Amsterdam en een Valentijnskado voor me meebracht. MET Tony. Dat is dus echte liefde he!


Benjamin Franklin Brug. Toen ie gebouwd werd was ie drie jaar lang de langste brug. Inmiddels al lang niet meer maar erg gaaf om overheen te wandelen!

Benjamin Franklin Brug. Toen ie gebouwd werd was ie drie jaar lang de langste brug. Inmiddels al lang niet meer maar erg gaaf om overheen te wandelen!

Favoriete tripje:
Nou we kunnen het wel gewoon vakantie noemen eigenlijk. Een week naar Philadelphia met grote maat ging ik grote broer opzoeken en zijn vrienden. Ontzettend genoten. HEEL veel kilometers gewandeld, lekker de ultieme toerist uithangen. De zeer indrukwekkende Eastern State Penitiairy, Benjamin Franklin brug, the Magic gardens, Rocky Steps, Philly’s museum of Art, het Rocky standbeeld, ontelbaar veel prachtige streetarts, ontbijten bij gezellige tentjes tussen de locals. Lekkerste donuts ooit als lunch eten. Van koffietent, naar ijstent hoppen en alle soorten weer meemaken. Van sneeuwstorm tot warm zonnetje. Broerlief die me nog even een hartaanval bezorgde.. “Liek niet schrikken maar we zijn net aangereden, frontaal” Als iemand Philly tips wilt, let me know. Behalve dan een frontale aanrijding. Dat is niet echt een tip.

Favoriete quote van deze maand:
“If you can’t beat the fear just do it scared” 
Hij staat ook op de achtergrond van m’n telefoon, samen met een zelfgemaakte foto van een zonsondergang op Borneo. 

Favoriete kop thee:
Met bestie S ineens onverwacht in het zonnetje op het terras kunnen zitten. En vol verbazing het warm hebben. Doe ons nog maar 5 liter thee, wij blijven nog even! Het is zo fijn om dan even intens te genieten van zoiets kleins als thee op een terras in een paar ‘gestolen’ uurtjes zon. En natuurlijk lekker kletsen. Van bloedserieus naar tranen van het lachen en weer terug. Dankbaar meisje voor die momenten!

Favoriet eten van deze maand is weer menemen. Een vegetarisch Turks ei gerecht. Met veel groenten, en veel brood. Ik hou van brood. Maarja, waar hou ik niet van!
Menig bordje menemen gegeten met bestie S. Fijnste lunches zijn dat!
En in Philadelphia at ik zulke lekkere French Toast. De porties zijn er dusdanig groot dat je er bijna met drie bouwvakkers van kan eten, maar oké met wat doorzettingsvermogen lukte het ook zelf.

Favoriet feestje: Een fijn Turks feestje waar ook nog lieve T en D naartoe kwamen.  Schaamteloos Turks dansen, Gin Tonics drinken en een en al gezelligheid!  

Favoriete Amsterdam foto
Zomaar ineens was de lucht prachtig. Ik was nog net op tijd om de deur uit te rennen en even staan genieten van het uitzicht over het park. De foto daarbij is bijna net zo mooi als in het echt en vind je onderaan de blog!

Favoriete bloem was de met Olijfje bedrukte roos de we uitdeelden aan de gasten op Valentijnsdag in Olijfje. Ik heb niet veel met Valentijn maar het was oprecht heel leuk om te werken bij Olijfje.  En die mooie roos maakte voor iedereen de avond nog net even mooier. Leve de liefde.  Oh en alle bloesembomen. Die zijn ook prachtig maar ik krijg ze niet mooi op de foto haha!

Favoriete uurtjes zon waren met lieve T in het park voor de deur. We aten Turkse pide met fetakaas en spinazie, dronken veel te veel Turkse theetjes (toch gezonder dan veel Gin Tonics) en gingen lekker in het park chillen. Aan het water, jas uit want het was echt warm.  En mega veel lol met proberen te jongleren met citroenen. Een van de citroenen ligt nog steeds op de bodem van de sloot… Eentje voor in de categorie: Talenten die ik niet bezit.

Favoriete pijnstiller. Die verdiend hier ook even een kleine ode. Iets teveel koppijn gehad in februari. Of dit nou was door het maandelijkse vrouwelijke feestje, door een kleine kater of door slaapgebrek. De Aleve capsules. Dus niet in pil vorm maar zo’n liquid ding. Aleve werkte als een malle. Ik weet niet precies hoe ie heet maar het is een blauwkleurig doosje!
Nu ik met geschudde hersenen thuis zit ben ik de paracetamolletjes ook erg dankbaar. Ugh.

Favoriete slechte idee van deze maand, of zoals ik het graag noem “Een van mijn betere slechte plannen” was op de fiets naar m’n ontbijt afspraak met bestie C. Ik kwam daar echt helemaal gesloopt en heel hongerig (hangry!) aan na een half uur tegen de wind in worstelen over bruggen en langs water. Maar het was het wel waard. Gezellig bijkletsen, een mini beetje shoppen en een lekkere pannenkoek verzuipen in de stroop. Omdat het kan.  Tip voor mezelf: Niet gaan fietsen voor je gegeten hebt. En zeker niet tegen de wind in. En dubbele punten voor C van het overleven van mijn hangryness. 

Zo, dat waren wat favorieten voor februari en maart. Sorry voor de stilte van afgelopen paar weken, ik had/heb een beetje veel aan mijn hoofd. Weinig geschreven. En kreeg er een week geleden ook nog een hersenschudding bij ‘kado’.
Wel overweldigend veel reacties op mijn vorige blog. Ik hoop dat ik alles heb beantwoord. Ik was echt een soort van positief geschrokken en onder de indruk hoeveel mensen hun verhaal met mij deelden. Elk berichtje, elke like en elke reactie waardeer ik ontzettend. En op veler verzoek komt er zeker een deel twee van die blog. Met ook mijn antwoord op wat van jullie vragen. Best een beetje eng, want het is een kwetsbaar en soms moeilijk onderwerp. Maar ook ontzettend belangrijk denk ik. Benieuwd over welke ik blog ik het heb? Klik HIERRR
En wil je daar nog iets over vragen/zeggen of heb je iets wat misschien in een blog beantwoord kan worden.. Let me know.


Forever chasing sunsets!

Forever chasing sunsets!

Related Posts

Comments (2)

Onverwachte geluksmomentjes zijn de fijnste <3

Dank voor het delen, Blijf dat doen ajb😉

Leave a comment