Favorieten januari 2019

Favorieten van januari!

Ik ga proberen elke maand een lijstje favorieten te delen. Dat kan van alles zijn. Van favoriete lipstick tot favoriete keuze van de maand. Maar ook favoriet nieuw paar schoenen. Of favoriete Amsterdam foto, favoriete dag, favoriete site of een nieuwe smaak chocola die meteen favoriet werd Wel allemaal op willekeurige volgorde. Anders wordt het me te ingewikkeld:IMG_8589.JPG

Parijs. Met gele sjaal, zonder geel hesje

Favoriet nieuw paar schoenen is deze maand de Puma Rx – Toys. Ik ga nu voor de tweede keer vreemd met Puma (sorry Nike en Adidas) maar was dus echt mega verliefd op ze. Toen kocht m’n nichtje je A ze. Was ik mega jaloers. Geef ik gewoon toe. Ik hield het nog even vol, maar ze achtervolgde me. Ik kocht nog een paar panter sneakers, lekker cheap in de sale. Maar dat waren bliksem afleiders. Ik moest en zou die Puma’s hebben. Ik had ze echt nodig. En ze bleken in het echte leven net zo mooi als op m’n beeldscherm.

Favoriete website deze site deze maand, dat is -lekker arrogant- die van mezelf. Daar voor gaan wel echt alle credits naar Olaf. Ik maakte eindelijk de beslissing om een investering te doen in mezelf. Liekeschrijft.amsterdam is mijn kindje. En ik wilde meer. Olaf maakte dat voor me. Precies zoals ik wilde, vond mijn veeleisendheid en vragen een uitdaging in plaats van lastig.. Hij maakte niet alleen de hele site, maar regelt ook alles eromheen. En als ik ergens geen fuck van begrijp dan kan ik hem voor alles om hulp vragen. Ook als het buiten kantoortijden is. I know dat dat niet normaal is, maar wel erg fijn met mijn onregelmatige leven. Gratis tip, EN meer dan verdiende support naar Olaf: Olaf geeft 50% korting voor nieuwe klanten als je even aangeeft via mij te komen. Ik garandeer je dat je een prachtige site krijgt EN goede persoonlijke service! Zo snel als hij antwoord kan ik niet eens een reep Tony opeten! (En geloof me, I’ve got some talents)

Ook beetje korting op mijn favoriete gezichtsverzorging merken trouwens. Voor alle mede-allergie of gevoelige huidjes klanten: korting op een hele set van Jetske Ultee, diverse spulletjes van Paula’s Choice en deze creme van Eurerin. Dat laatste vind ik echt een vreselijke naam. Niet echt iets waarvan je blij wordt als je het koopt, maar wel betaalbare fijne producten.

Twee favorieten om op m’n kop te smeren heb ik deze maand aan bestie C haar ontzettende kerstverwenneritus te danken. Deze peeling van “The ordinairy” heeft een beetje de substantie van plakkerig bloed, en ook de kleur. Dat is weer eens wat anders. Maar daarna: babyzachte wangetjes! En, als je last hebt van onderhuidse ellende die maar niet ‘door’ wil komen.. Dit helpt. Je moet er even iets voor over hebben dus, maar agh.  
De tweede favoriet is sowiesoooo deze bronzer van dierproef vrij superluxe merk Anastasia in de lichtste kleur “Rosewood”. Bestie C vond dat ik hem nodig had. And I did. Zonnebank is slecht voor je huidje, dus als je een bleke dag hebt, of gewoon wel wat kleur kan gebruiken. En de verpakking is fancy. En ik ben een sucker voor mooie verpakkingen. Instant zon op je bek! Scheelt weer collega’s die vragen of je in de IJtunnel hebt geslapen…. Still love you hoor stelletje etters!

Favoriete spontane actie van deze maand was even heen en weer naar Parijs voor de verjaardag van lieve T. En daar dan schaamteloos diva stijl lunchen en macarons eten bij La Duree.  En natuurlijk de hele stad door banjeren en de toerist uithangen. Wel deed het me verdriet hoeveel ellende die fucking gele hesjes aanrichten. Zoveel vandalisme.. Bi-zar. En dat er dan ook nog toeristen zijn die met die mafklappers op de foto willen. Ik ben voorstander op het recht van demonstreren en acties enzo. Maar als je daarbij de Arc de Triomphe beklad en andermans goederen sloopt, is het laatste wat ik wil een foto met je maken. 

Favoriete wandeling van deze maand was met bestie C en m’n neuzenbijtende vriendinnetje Bubsz. Even onze jaarlijkse traditie van uitwaaien op het strand voortzetten. Voetballen, Bubsz proberen het water in de krijgen, zandhappen, even ons haar laten ontploffen, bijkletsen en daarna muntthee bestellen (maar wel alle marshmellows uit de chocomel van C jatten) oh en pannenkoeken. Die horen inmiddels ook bij de traditie. Fuck goede voornemens.

Favoriete ontdekking van de maand waren de eerste voorjaarsbloemen. Steeds als ik weer eens een rondje ging wandelen -met of zonder bestie S- was de jacht geopend. Er kwamen steeds meer groene sprieten uit de grond, maar nog geen bloemen. En toen ineens waren ze er. Yes. Inmiddels staan er zelf krokussen in de vuilnisbeltvoortuin van bestie S. Dat ze vorige week bedekt waren onder een laagje sneeuw, hebben we het maar gewoon niet over.

Favoriete Amsterdam foto heb ik ook deze maand. Gotta love die plek. De Korte Prinsengracht met de Haarlemmerdijk. Hier hing er nog zo’n kunstwerk van het Light Festival. Daar was ik (dit jaar) niet echt super enthousiast over. Maar wél over deze foto.

Favoriete lipbalm is de Bite beauty agave lip mask. Lekker overpriced en niet te koop in Nederland. Want ja, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk en duur kan. Maar oooh hij is zo fijn!

Favoriete ongezonde ontdekking van januari is de witte chocola framboos icid frappé met slagroom van de -jawel- Mc Donalds. Halverwege ben ik al misselijk, maar dan geef je de rest gewoon aan je favoriete dakloze. Hij blij, ik blij. De kudo’s voor deze ontdekking gaan naar P. Ik weet dat je meeleest: Als m’n uniform weer strak zit is het jouw schuld want er zitten ruim zeshonderd calorietjes in dat ding!

Gelukkig had ik ook nog een gezonde ontdekking deze maand. Deze portie verpakkingen maiswafels van de Albert Heijn. En nee ze smaken niet naar piepschuim.  Oh en voor de kwark/yoghurt eters onder ons: Probeer deze speculaas kruiden van Euroma eens! Gezond, lekker en zonder troep. Al is het potje wel echt mega onhandig..
Ook favoriet waren deze grote bekers snoeptomaatjes. Ze smaken niet naar snoep, maar ze zijn alsnog lekker. Je moet er alleen niet op gaan staan. Maar goed, daar knapt een chocoladereep ook niet echt van op.

Favoriet liedje van januari is de nieuwe van Brainpower – Onbetaalbaar. Fan van Brainpower sinds dag een en wederom word ik ontzettend blij van deze nieuwe plaat. Ook dankzij heerlijke car-sing-sessie van lieve D: Davina Michelle – Duurt te lang. fullsizeoutput_3080.jpeg

Uitwaaien op het strand.ntvsGvtYR8u%v33g%yJD9A.jpg

Favoriete Amsterdam foto

Related Posts