Van kiwi’s knijpen tot oude vrouwtjes laten oversteken.fullsizeoutput_2ef6.jpeg

Zou het ooit nog goed komen?

Waarschijnlijk niet..

Ik heb een lijstje verzameld met van die momentjes dat je denkt “Echt waar Liek?” Lees gezellig mee en vul vooral aan als je nog puntjes hebt voor de lijst:

De oplader van m’n telefoon in de stekkerdoos naast m’n (belachelijk hoge prinsessen-) bed op de grond stoppen. Die stekkerdoos is een lastige, altijd gedoe met de oplader erin doen. En ik denk dan dat geweld wel werkt. “Klote ding, verdomme..” Om vervolgens te zien dat ik er net naast zit. Gelukkig ben ik geen kerel. Ok. Slechte grap. Ook ben ik al een keer uit bed gerold tijdens het-oplader-in-stekkerdoos-stoppen. Daverend succes..

De afstandsbediening van de TV kwijtmaken. Ik kijk ontzettend weinig tv, zo weinig dat ik zelfs nog UPC spullen heb terwijl het al jaren Ziggo is. Not a single fuck was given. Wel gebruik ik de radio van de TV. En toen ik laatst weer eens de afstandsbediening niet kon vinden, vond ik hem voor de zoveelste keer terug in -jawel- de koelkast. Naast een blikje Nocco (serieus fijn drankje voor sporters of energiedrank-verslaafden trouwens) en een pak Old Amsterdam kaas. Eerder vond ik hem al terug in de kruidenkast, in de vriezer (heeft ie keurig overleefd) een keer in m’n kledingkast en een keer of twee op de wasmachine of op de wasmand…

Sokken. Mijn wasmachine gebruikt geen elektriciteit. Ik zweer het je dat ding vreet sokken. Je gooit er vijf handdoeken, twee truien, twee joggingbroeken en vijf paar sokken in en dan hang je alles te drogen.. Want nee in mijn appartementje is geen ruimte voor een droger. Of ik wil die ruimte niet maken, whatever. Vijf paar sokken: zelfs mijn brein kan bedenken dat dat dan tien sokken zijn. Maar somehow mis ik er gewoon minstens een. En dan vind ik die maanden later terug. Achter m’n wasmachine. Of helemaal nooit meer.

Vuilniszakken. Ik denk dat je kan zien aan iemands voorraad vuilniszakken hoe het volwassen leven diegene af gaat. Heb je een rol vuilniszakken op voorraad? Dan doe je het gewoon neutraal goed. Heb je meer dan een rol? Dan bevind je je toch wel in een zeer serieus stadium van het volwassen leven. RESPECT! Heb je minder dan een rol? Dan is de situatie nog best ok. Ben je toe aan je laatste vuilniszak? Of zelfs al een oud plastic tasje als vuilniszak aan het gebruiken? Dan heb je gefaald. Blij dat ik niet de enige faal-volwassene ben want ik hoor het vuilniszakken probleem best vaak!

Planten. Tegen beter weten in hopen dat ik ‘ze deze keer’ echt in leven hou. Ik vind al het groen in m’n huis leuk en het ging me al een tijdje goed af. Hele mooie grote palm in de slaapkamer die alleen maar door groeit EN ik heb zelfs stekjes van m’n pannenkoekenplant. Maar nou gaat een plant die ik al vet lang heb hartstikke dood. En het is nog een vet plant ook. Hoe kan je die nou weer vermoorden Liek? Hij is echt helemaal verrot. Ik denk dat ie niet kon zwemmen… Goh nee echt?

Even de kiwi’s voelen in de winkel. Want overrijpe kiwi’s zijn echt smerig. Maar keiharde heb ik ook niks aan want ik heb trek in kiwi. Maar oh oh oh als ik iemand anders aan het fruit zie zitten. Dan hoeft ik eigenlijk al niet meer. Meten met twee maten gaat me gigantisch goed af. Dat dan weer wel..

Mezelf motiveren met “Liek, als je weer regelmatig met je reet in de sportschool bent te vinden mag je die Puma’s kopen” en dan een of ander bullshit excuus verzinnen waarom ik ze toch mag kopen terwijl ik het woord sportschool al bijna niet meer kan spellen. Maar ik rook niet. Zullen we maar zeggen.

De hele dag sterk zijn en geen snoep of chocola eten. En dan thuiskomen na een middagdienst en een halve pot pindakaas leegvreten. Alsof je daardoor beter in je nieuwe winter uniformbroek past.

Het oude vrouwtje netjes en ruuuim voorrang geven als je aan komt fietsen. Maar voor de rest iedereen bijna uit de sokken rijden met je sjieke fiets. Guilty as charged. Oké ik overdrijf het een beetje.. Maar toch. Dubbele standaard? Best wel ja.

Schelden op de prijs van de veeeeeel- te – dure blauwe bessen, frambozen en ander lekker fruit. Maar zonder met m’n ogen te knipperen betalen voor alles wat slecht en ongezond is. Ik koop overigens die blauwe bessen enzo wel hoor, maar toch..

Als de inhoud van mijn Thuisbezorgd mandje nog niet gratis bij me thuis wordt bezorgd omdat ik nog niet aan het minimale bedrag zit… Dan gooi ik gewoon een half litertje ijs in m’n digitale vreetzakwinkelmand erbij. Kwestie van oplossingsgericht denken. Das natuurlijk veeeeeeel logischer dan die ene euro bezorgkosten toch? En ook veel beter voor de lijn. Not.

Dat zelfde geld voor online shoppen. Ik weet niet waarom, maar somehow vind ik verzendkosten betalen echt heel erg stom. Niet stommer dan van die hele drukke winkels waar ik het liefst weer uit wil rennen om mezelf vervolgens te troosten met een Red Velvet taartje. Dus die paar euro verzendkosten zou ik niet erg moeten vinden. Maar toch. Wat is het met online shoppen en verzendkosten betalen? Herkennen jullie dit? Want eigenlijk is verzendkosten betalen hartstikke logisch.

Related Posts

Leave a comment