Scroll Top

2017 jaaroverzicht.


img_7525.jpg

Zo, 2017 zit er weer bijna op. Nieuw jaar, klein overzichtje. En daarna zoals m’n lieve A zou zeggen: “Same shit different year” Want ik geloof niet in goede voornemens. Elke dag is een nieuwe dag en elke seconde een nieuwe kakelverse seconde. Je kan dus altijd iets veranderen, of met hernieuwde moed ergens aan beginnen. ‘Gewoon’ weer opstaan als je op je smoel bent gegaan! Tijdens het maken van het overzicht blijkt dat er echt superveel aanslagen waren. Ik heb er maar een paar genoemd steeds. Klik hier voor een aanslagen jaar overzicht. Wat een zinloos geweld, verdriet en leed. Ik heb ze genoemd in de hoop dat als ik volgend jaar een jaaroverzicht maak er minder haat, dood en verderf in voorkomt. Sport prestaties heb ik nauwelijks genoemd. Op een enkele na overigens, maar ze waren er wel hoor! Klein landje zijn we, maar groots in sport!

Januari

Het jaar begint met een shitload aan aanslagen… Istanbul in een nachtclub, Bagdad, Izmir bij een gerechts gebouw, autobom in Syrië (Azaz), een Palestijn die in Jeruzalem inrijdt op militairen, Afganistan, Egypte.. Het houdt niet op. Er verdrinken bootvluchtelingen en de discussies over vluchtelingen opvangen lopen hoog op. Het is gebeurd. Op 20 januari in Washington is de beëdiging van Trump. Mijn broer is erbij.. Gewoon om het meegemaakt te hebben, hij was toch al in Washington. Ik vind het vreselijk. Weinig goede woorden over voor Trump.  Op 21 januari is er dan ook een Womens March. Meer dan een miljoen mensen lopen wereldwijd mee in protestmarsen tegen Trump. Grab him by the balls. Eberhard van der Laan onze oh zo geliefde burgermeester schrijft een brief. Uitgezaaide longkanker. Ik scheld en de tranen staan in m’n ogen.  Wat een oneerlijke ziekte, weer iemand die zo geliefd is.


799829DE-8AF1-45C1-93A4-A1825DFA31F7

799829DE-8AF1-45C1-93A4-A1825DFA31F7

Persoonlijk was ik ook niet bijster enthousiast over januari 2017 volgens mij.. Ik liep rond met een supersonische op maat gemaakte knie-brace en had volle bak fysiotherapie voor m’n afgescheurde kruisband. Ik had m’n mislukte Implanon poging. (Klik hier als je dat wilt lezen) En had iets engs wat de dokter nekspit noemde maar ik leek allerlei verkrampte en niet-werkende spieren te hebben. Gelukkig kreeg ik leuk ziekenbezoek en deed ik daarna een boel leuke dingen zoals met bestie C en Bubsz naar het strand en natuurlijk etentjes en borrels. Omdat het kan! Vriendinnetje T vierde haar 30e verjaardag in stijl met Red Velvet eten met haar vriendinnetjes tot we misselijk waren en that sums it up pretty much. Ellende, maar ook leuke mooie dingen.

Februari

In Pakistan gooit iemand een granaat tussen mensen die een geloofsritueel uitvoeren. En op het Louvre gaat een idioot los met een kapmes. Daar vallen geen doden gelukkig.  “Goed” nieuws als je het mij vraagt is dat het wetsvoorstel om de Nederlandse nationaliteit af te nemen van mensen die vanuit hier gaan vechten bij een terroristische organisatie.  Dit wetsvoorstel komt door de eerste kamer. Opdonderen – if you ask me.  Ook vind ik een boel sport gerelateerde weetjes. But I could not care less


13C5CF69-7770-4464-89C9-81D8E40B3A59

13C5CF69-7770-4464-89C9-81D8E40B3A59

Persoonlijk leerde ik in februari een boel recherche dingen. Hele simpele dingen maar als je ze nog nooit eerder gedaan hebt, toch een flinke uitdaging. Ook februari stond in het teken van me een slag in de rondte trainen voor m’n knie. Met heel veel hulp van de fysio, veel doorzettingsvermogen en kleine beetje verbetering werd het doel wat ik moest behalen om weer in uniform te mogen steeds wat beter bereikbaar. Oh en opslurpen van wat zeldzame zonnestraaltjes en qualitytime met m’n loved ones was er natuurlijk ook. Onder het genot van een boel eten. Uiteraard.  En in februari leerde ik Lily kennen op het strand, helaas is ze niet oud geworden en december overleden tot groot verdriet van haar baasjes. In februari kreeg ik tijdens een etentje met vriendinnetjes ook heel heel erg naar privé familie nieuws.

Maart

In maart rijdt er een of andere idioot over de Westminster bridge in op de mensen aldaar. In zijn vlucht steekt hij een agent neer. In maart zijn de verkiezingen, en opent ook de eerste Dunkin Donuts in Amsterdam. Inmiddels heb ik nog 3 smaken de te gaan en dan heb ik ze allemaal geproefd. Lemon glazed, Oreo white chocolate en stroopwafel zijn favoriet. Ook is er een diplomatiek conflict tussen Turkije en Nederland. Rellen, onder andere in Rotterdam lopen de ‘protesten’ uit de klauwen. Dit onder andere om door Nederlandse verkiezingsbijeenkomsten (en sprekers) welke geweigerd werden door Nederland. Ook wordt er weer een mars gelopen, tegen haat en voor verdraagzaamheid. Zo kan het ook. Geen rellen, gewoon een protest. 


C688635E-3FBE-4180-A6CD-C9F975E06226

C688635E-3FBE-4180-A6CD-C9F975E06226

Persoonlijk was maart voor mij de maand dat ik het uniform weer in mocht. Ontzettend blij was ik toen de bedrijfsarts groen licht gaf en ik alles haalde wat moest. Niet voor niets zo allejesus hard getraind! Er kwamen 1000en krokussen op in maart zat ik met bestie S alweer in het zonnetje tussen de uitlaatgassen op de Bos en Lommer en in het Amsterdamse bos. Zon is zon! En wat word ik blij van zon! Ook maart zat vol met etentjes en borrels, onder andere een zeldzame: met broer én zus bij vriend Can van favo restaurant Olijfje. Ik trainde braaf verder voor m’n knie en ging zelfs weer hardlopen met pijn en moeite.  The only way was up.  Maart was ook de introductie maand van van mijn geliefde (en gehate haha) bananenbroek. Moet ik gewoon even vermelden!  Sorry C! 

April In April beginnen we met een bak ellende. Modderstromen kosten honderden mensen het leven. Bom in een metro in Rusland, de oorlog in Syrië is vreselijk. Gifgas aanval, een shitload aan kruisraketten, het is om te huilen. Ik ontweek het nieuws, omdat ik de bewegende beelden niet wilde zien.. In Stockholm rijdt een vrachtwagen in op mensen in een winkelstraat en ook in Egypte weer bomaanslagen, in twee kerken deze keer Heel veel bootvluchteling ellende. Gelukkig worden er ook heel veel gered. Ik verbaas me over de ontzettend grove grappen die mensen maken over de doden op internet. En dat zegt wat, want mijn humor is al grof.. Turkse Nederlanders, of Nederlandse Turken kunnen stemmen. Ja of nee voor Erdogan meer macht te geven. Allemachtig wat geeft dit een haat en nijd in ons kleine landje. De gemoederen lopen hoog op..


5A94E45D-82E0-4296-88D0-D7C4D8675257

5A94E45D-82E0-4296-88D0-D7C4D8675257

Persoonlijk was april de maand waarin ik 29 werd. En in mijn bananenbroek, en sweater op mijn verjaardagslunch verscheen. Omdat het kan! Blogde over dat ouder worden heus zo erg niet was. Klik hier als je dit wil lezen. Ook had ik weer gezellige avondjes en nachtjes met veel lekker eten en borrels.  En in april begon de rechtszaak van/over de veroorzaker van mijn afgescheurde kruisband en ingescheurde meniscus. Had ik onderschat. Ondanks ik zo goed bezig ben met trainen kwam de realisatie dat m’n knie nooit meer zou worden wat hij was. En wiens schuld dat was.  Ook zat ik april met m’n maatje J for old times sake op de arrestantenbus. Met de grootste lol! 

Mei

Aan het einde van een concert van Ariana Grande blies een zelfmoord terrorist zichzelf op. 250 gewonden en 25 doden in Manchester. Zelfmoord aanslagen in Afghanistan, Pakistan en Bagdad. Ontzettend veel doden en gewonden. En in Afghanistan komen ook een boel politieagenten om door aanvallen op grenscontroleposten.  Ook in Jakarta (Indonesië) komen agenten om bij op hen gerichte zelfmoordaanslagen.  Wat een bloederige maand. De dodenherdenking op de Dam doet me verdriet. Wat is Eberhard een bikkel dat hij er toch staat. Ik wil hem knuffelen. De angst voor een terroristische aanslag tijdens deze herdenking is ook voelbaar. Bij mij, mijn collega’s en vele mensen op en rond de Dam. Overigens wordt Feyenoord kampioen in de Eredivisie, er ‘mag’ weer gereld worden.. jeeeeeej… Strik je veters en breek de tent af. Ik snap er niks van. Ik schreef er hier over


4366A27F-410B-4C60-A434-EA70B30913BF

4366A27F-410B-4C60-A434-EA70B30913BF

Persoonlijk was mei een redelijk goede maand. Ik ging op baby bezoek bij mijn nichtje K, die de mijn neefje op de wereld gezet had. En bestie S en ik vertrokken naar ons ’tweede huis’ in Turkije. Ookal was het vakantie, hij viel letterlijk en figuurlijk in het water. Bij S thuis overstroomde de boel, een bak ellende. Elke dag weer. En onze vakantiedagen begonnen met een paar uur zon en daarna elke dag regen onweer en ellende. We hebben er het beste van gemaakt met veel drinken, eten en sauna. Daar zullen we het maar bij houden.  Dure grap voor een zon-vakantie… Tijd om het eens even dunnetjes over te doen S!!

Juni


66D480B9-6223-499D-B8C4-53AC22451C64

66D480B9-6223-499D-B8C4-53AC22451C64

Weer een heleboel aanslagen: Iran, London twee keer (een keer wordt er ingereden op mensen die uit een moskee komen) en een reeks van drie aanslagen in Pakistan.  En het inreisverbod van die gekke Trump zorgt voor een boel opschudding.  Vier keer levenslang in een van de grootste rechtszaken over de Nederlandse onderwereld. Het Passage liquidatie proces.  Best bijzonder.

Persoonlijk was juni een heerlijke maand, een vreetdate met m’n lieverds Rachel, W en M, sporten – anders dan benen trainen voor m’n knie – ging eindelijk weer lekker. Ik deed weer mee


0BEEC7AC-1223-42D8-B6C5-1D39F1EEEE1C

0BEEC7AC-1223-42D8-B6C5-1D39F1EEEE1C

aan het Kinder Beest Feest. Wat mij betreft de mooiste vrijwillige werkdag in het jaar waar zieke kinderen en hun familie in het zonnetje worden gezet. Dagje strand met vriendinnetje D waar we de tijd een beetje vergaten en ontzettend verbrandden.. Verjaardag van vriendinnetje E mag ook niet vergeten worden die verrast werd met het kado wat ze zo graag wilde. En ook zeker niet Ziggo Dome waar Linkin Park kwam en niet veel later pleegde Chester zelfmoord. Dat nieuwe kwam bij maatje J en mij hard binnen. Ineens klonk het nieuwe album heel anders. Juni was een fijne maand, dat wel.

Juli

Nagel lak held Tijn is niet meer. Wat leefde Nederland mee met dit mannetje. En wat kan een zo’n mannetje voor een verbinding zorgen. De Nederlandse voetbal leeuwinnen laten zien dat je niet allemachtig veel geld hoeft te verdienen en bij elke scheefstaande grasspriet jankend op het veld de boel bij elkaar hoeft te faken. Ze vechten zich dapper door het EK heen en gaan naar de finale in augustus. Het oorlog en terreur geweld gaat onverminderd door. Een autobom in Damascus en ook in Kabul, de hoofdstad van Afghanistan is het weer raak met een autobom.


CE70C7D5-22B9-4B77-82D8-2D4483D88921

CE70C7D5-22B9-4B77-82D8-2D4483D88921

Persoonlijk is juli weer een heerlijke maand. Mijn grote neef gaat trouwen in Noordwijk met zijn grote liefde. Heerlijke zonnige middagjes met m’n besties, weekendje weg,  Een etentje met grandioos mooi uitzicht over Amsterdam west en het Ij. Ik ontdekte de skinny frappuchino’s van de Starbucks, net zo lekker! Veel minder kcal dus elke dag ongeveer een. Oepsie. Ik vierde met bestie S het feit dat ik vakantie had. In haar portiek. Met ietsje teveel drank, S liep achteruit en ik deed ook niet helemaal normaal.. Ook iieeetsje teveel drank werd er geschonken op het jaarlijkse drankbak


BC91E6D5-1619-41AC-8333-5C3241671E66

BC91E6D5-1619-41AC-8333-5C3241671E66

feestje van mn lieve maatje K. Shotjes, flugels en een eigen fles Baileys. #hetgaatmis En dat ook nog eens met m’n vriendinnetjes E, S en A erbij. Die laatste was mijn BOB. Hallelujah! De dag erna vertrokken nichtje A en haar vriend D samen met mij naar Spanje. Want het was weer tijd voor mij jaarlijkse campingvakantie naar zuslief. Het begon dit jaar echt op een tentenkampje te lijken maar was weer ontzettend gezellig. Lees hier een vakantie blogje. Wakker worden, hardlopen, ontbijten met vers stokbrood, luieren, zwemmen, wandelen met zus, tijd voor mojito’s/sangria … Ja, het was weer een goeie vakantie vol leuke verhalen voor later.. Mega ruzie met campingtuig, stadjes bezoeken, lunchen met kaassoufles, fietsen over een Franse snelweg (oeps), varen, snorkelen, Nederlandse dames voetbal kijken in een BLOEDJE heet hok.. Het was een heerlijke vakantie en een alcoholische feestmaand.

Augustus

Ik dacht even dat er geen aanslagen waren deze maand, maar toch zeker drie:  Op een moskee in Afghanistan, een in Burkina Faso en op een markt in Finland gaat iemand richt iemand een slachtpartij aan met een mes.. En dan was er ook nog de niet-ver-van-mijn-bed aanslag in Barcelona op de Ramblas. Broerlief was er aanwezig en dat maakte het extra eng. MAAAR op 6 augustus winnen de Oranje Leeuwinnen het EK met 4-2 van Denemarken. Fipronil eieren worden uit de schappen gehaald. Tot vandaag de dag noemen S en ik eieren ‘fipronil’. Als we gaan lunchen dan noemen we dat “Fipronillen” omdat we bij onze Turk altijd menemen bestellen, een vegetarisch eiergerecht.


B68A2C4C-B218-4089-9F66-27C81DD82F90

B68A2C4C-B218-4089-9F66-27C81DD82F90

Persoonlijk was ook augustus voor mij een hele fijne maand. Ik bracht de eerste week nog door op de camping in Spanje. Ondanks dat ik het Amfi-kinder lied niet meer kon horen was het toch echt nog een weekje zonnestralen (en mojito’s) slurpen. Met z’n alle zwemmen in de zee en supergezellig koken met m’n zus, neefje en nichtje. Op Nederlandse bodem moest er meteen weer gewerkt worden. Paar weekjes maar want het eerste verblijf voor de Bali reis van broerlief en mij werd geboekt. Een bijklets etentje en borrel met lief vriendinnetje D na onze ochtenddienst werd een latertje, uren kletsen me m’n mooie A en toen was de maand alweer voorbij gevlogen.

September

“Mislukte” (alleen gewonden..) bomaanslag in metro Londen. Orkaan Irma verwoest Sint Maarten, Hugh Hefner blaast zijn laatste adem uit.. En wat mij persoonlijk het meeste aangreep: Op 29 september begint de vermissing van Anne Faber. Nog nooit leefde ik zo intens mee met een zaak waarin ik niemand kende, niet eens een kennis of een ver familielid. Een ver van mijn bed show, en tegelijkertijd heel dichtbij. Ik scheef twee blogs voor/over Anne. Deze (toen ze nog vermist was, en ik hoopte tegen beter weten in) en deze toen ze was gevonden, maar voor altijd kwijtgeraakt. Michael P wordt verdacht van de vrijheidsberoving, verkrachting en moord op Anne Faber. 10 januari is de eerste (pro-forma) zitting, er wordt dan niets inhoudelijks over de zaak besproken. Ik hoop snel wel, en volg het op de voet. Ook deze maand legde Eberhard van der Laan zijn burgermeester stokje neer. Dat deed verdriet.


C712FB2B-AA79-480A-98AC-31393A49C93B

C712FB2B-AA79-480A-98AC-31393A49C93B

Persoonlijk was september de maand van de prachtige Balireis. Maar begin september introduceerde bestie C me bij een nieuw restaurant. All you can eat concept. We noemen hem Pingling en het all you can eaten will never be the same. Ik geef de naam niet, want straks is het vol als wij willen haha! De laatste dingen voor de Balireis werden geregeld. Foto’s werden gekeken met lieve T en met een lijstje aanraders had ik NOG meer zin in de reis. Nog een boel Turkse ontbijtjes met bestie S en een borrel en feestje van het werk met lieve A die nooit kusjes te veel kan krijgen, een bezoekje aan de waxsalon -haarvrij op vakantie, wel zo fijn-  en toen was het zo ver:


FE61C881-2EA2-4CA0-A99E-78771EAEA3B9

FE61C881-2EA2-4CA0-A99E-78771EAEA3B9

De reis naar Bali met m’n broer en daar in Nusa Dua de bruiloft van lieve H en S.

Meerdere blogs geschreven op m’n iphone in Bali, dus excuses voor de slechte kwaliteit, maar je kan ze hier lezen:De reis en dag 1 Dag 2 en 3Massage, villa en 3 x ontbijten  Ubud & Eberhard (ook een stuk over Eberhard van der Laan)Raften door de jungle. (Met de bruiloft groep, wat een dag!)Bali swing, wereld erfgoed rijstvelden, NungNung (avonturen, en dankbaar!)De bruitloft van H en S  WAT.EEN.DAG!Superdeluxe villa  bij de bruiloftsvrienden en op weg naar de Gili TrawaganGili  Trawagan.Boot gemist, doodziek (gelukkig goed verzorgd door broerlief!) Ziek naar huis maar ho-ly shit wat een fantastische reis.

Oktober

In Las Vegas 59 doden en meer dan 500 gewonden door een idioot die op concertgangers schiet. En in Marseille twee vrouwen doodgestoken. 300 mensen worden gedood in Somalië door een vrachtwagen vol explosieven die op een druk kruispunt op de mensen inrijdt.  En ook in Manhattan 8 doden door een idioot in met een truck op mensen inrijdt.  Vrolijk feitje: Het eerste homo huwelijk ooit in Duitsland. YAY! De Grand Prix van Maleisië wordt gewonnen door “onze” Max Verstappen. Vind ik leuk. Eberhard van der Laan overlijdt op 5 oktober. Lees hier mijn blog over/voor hem. Op 12 oktober wordt op aanwijzen (daderkennis!) van Michael P het lichaam van Anne Faber gevonden. Ik moet er keihard om janken.  Lees hier mijn blog toen ze gevonden werd.  Het komt zo hard binnen dat ik bijna schrik van m’n eigen reactie. Het maakt me intens kwaad en verdrietig. Dit had niet mogen gebeuren. Ja, Michael P is verdachte, nog niet veroordeeld. Maar met zoveel daderkennis zegt het toch genoeg. Ik hoop zo intens dat Anne haar dood zorgt dat we (op zijn minst) die kant van ons rechtssysteem aan gaan pakken waardoor types als Michael P niet meer wegkomen met een laf strafje. En niet eens achter een grote dikke celdeur zitten.


04BE1103-BF91-4403-8309-982B5C02D34B

04BE1103-BF91-4403-8309-982B5C02D34B

Persoonlijk was oktober voor mij een drukke maand. Of in ieder geval voelde hij heel druk. Ik kwam ziek terug van vakantie, de terugreis was op zijn zachtst geen lolletje… Bestie S had een bak ellende met haar verbouwing na alle waterschade in het afgelopen jaar. Ik heb haar zo goed en kwaad als het kon geholpen. Wat gezellige lunches tussendoor en zonnestraaltjes slurpen op elk moment dat het ging. M’n grote kleine trots A vierde haar 21e verjaardag: Dansjes en drankjes! Na vakantie en ziekzijn was de gym een regelrechte hel. Fysio was hard nodig en langzaam bouwde m’n kracht weer op. Yeah! Toen het zonnetje niet meer scheen riep ik bijna dagelijks dat ik terug wilde naar Bali. Ik voelde een zon tekort terwijl ik net terug was uit Bali.  Zeuren als je geen recht om te zeuren hebt, love it. Ik schreef een #MeToo blog, en kreeg veel lieve berichtjes. Ook mensen die hun verhaal met mij deelden. Vond ik bijzonder en een soort ‘eer’. De blog lees je hier Over blogs gesproken, mijn blog toen Anne Faber gevonden was werd zo bizar vaak gelezen en gedeeld, leverde mooie dingen op. Dat was voor mij in oktober ook  bijzonder. Het kleine stukje ‘ik’ op internet, zoveel gedeeld, zoveel berichtjes en ja.. Vind ik ECHT bijzonder en ben ik ontzettend dankbaar voor. Al had ik die blog over Anne die zoveel teweeg bracht veel liever niet hoeven schrijven. 

November

In Egypte worden bezoekers van een moskee in de Sinaiwoestijn beschoten, meer dan 300 doden en zieke door iets van 40 schutters, ook einde van het jaar gaat het geweld ‘gewoon’ door.. Die fucking zwarte pieten discussie inclusief demonstraties en ellende is weer terug. Het houdt niet op niet vanzelf.


113E3765-B6A4-48B7-99AC-4E0DF5AABF0F

113E3765-B6A4-48B7-99AC-4E0DF5AABF0F

Persoonlijk was november een prima maand. Al miste ik de zon wel ontzettend en de paar uurtjes zon die er waren werden dan ook volle bak opgeslurpt. Veel gezellige dagen met vriendinnetjes enzo, maar ook dagen waar ik gewoon terug in bed kroop. Omdat het nodig was, ik oververmoeid was en gewoon even nergens zin in.  Ik heb altijd ‘last’ van de lange periode koude natte dagen die voor de boeg staat en moet dan even settelen met het idee dat de zomer/lente nog lang duurt.. En ik heb gewoon momenteel nog geen lekker zonnige vakantie geboekt staan. Zon-loos bestaan vind deze diva lastig!

December

Pakistan bij een kerk, 9 mensen gedood zeker 50 gewond door zelfmoord terroristen. 30 November naar 1 december is 19 jarige Remon Bruinsma voor het laatst gezien, na een avondje stappen. Ik schrijf dit stukje van deze blog op 27 december en hij is nog steeds vermist. Klink hier voor een tijdlijn van zijn vermissing en voor meer info. Verder is er weinig nieuws nog in december wat ik hier delen wil.


B4E44B4A-58E8-473C-97D5-02E4A529AD64

B4E44B4A-58E8-473C-97D5-02E4A529AD64

Persoonlijk was december niet mijn favoriete maand, eigenlijk geen enkel jaar is december favoriet. Maar ik deed wel leuke dingen, ik ging niet zo vaak sporten als ik gepland had maar de keren dat ik ging waren lekker en voelde ik me sterk. Het sneeuwde en ondanks de overlast heb ik toch ook nog een boel lol gehad. Jammer dat sneeuw in Nederland van die smerige derrie wordt in een paar uur. Gezelligheid was er wel genoeg, etentjes, drankjes, dagjes, avondjes, nachtje dansen tot het licht aanging.. Veel werken, januari begint een nieuw avontuur. Geen nieuw werkgebied, wel een nieuwe werkplek en daarbij ook wat andere werkzaamheden.

Zo. Dat was het. 2017 zit erop. Mijn tip voor de eerste week van 2018: Zorg gewoon dat je snotverkouden bent. Scheelt weer van die ongemakkelijke “Beste wensen” situaties waarin de buurman van je beste vriendin ineens wil zoenen terwijl ie verdomme niet eens je voornaam kent. Gewoon even overdreven je neus ophalen, lekker hoestend en vol drama roepen dat je snotverkouden bent en je hem ECHT niet aan wilt steken. Works like a charm.

Of gewoon je hand uit steken en “Beste wensen maar al dat gezoen vind ik een beetje onzin.” Werkt ook.  Overigens, wel even zorgen dat je je handjes nog uit KAN steken he. Voorzichtig met vuurwerk dus, want anders moet je wel zoenen. Zou zonde zijn.

Gerelateerde berichten

Opmerkingen (2)

Wat een ellende toch als je het zo allemaal opsomt in deze wereld. In augustus was er ook nig een aanslag in Barcelona. Deze staat mij persoonlijk bij omdat er plaatsgenoten bij betrokken waren. ….
Ik wens je een prachtig mooi 2018 Lieke, ik blijf je blogs lezen! xx

Jaa als t goed is is die op 17 augustus geweest en hebk hem toegevoegd! Weird ook dat ik m niet genoemd had. want mijn broer was toen daar! Thanks voor t lezen. Vind ik superlief!!!

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.