Scroll Top

Wat er over is van de goede voornemens voor dit jaar..


IMG_7508

IMG_7508

Vorig jaar schreef ik een (beetje sarcastische) blog over zaken die ik in 2017 misschien beter niet meer kon doen. Of – om de lat niet zo hoog te leggen- ietsje mocht verminderen.. Ook keek ik terug in categorieën verdeeld over het hele jaar. Mocht je het leuk vinden kan je die artikelen hier vinden: 2016 overzicht in categorieën Soort van goede voornemens voor 2017Progressie wat betreft die goede voornemens…

We zullen beginnen met eens kijken wat er over is gebleven van de zaken die ik in 2017 ‘beter niet’ meer kon doen. Oftewel.. de goede voornemens. Het lijstje had 20 zaken, Net geen 50% ervan is gelukt. Niet een hele slechte score, maar de lat lag ook niet heel erg hoog..

-Beter niet twee Tony’s achter elkaar eten. Er stond specifiek twee repen Tony’s. Ik heb wel twee Milka repen achter elkaar gegeten. En een doos donuts en een reep Tony en nog veel meer achter elkaar.. Maar geen twee repen Tony!-Beter spijt hebben van iets wat je gedaan hebt dan iets wat je niet gedaan hebt. Ennn of ik dingen heb gedaan die ik misschien beter niet had kunnen doen. But I did them.  En dat was het goede voornemen. Totally nailed this one! -Niet zwichten voor alles waar ze de woorden ‘limited edition’ opzetten. Ik heb hier en daar wel wat ‘limited edition dingetjes gekocht.. Maar VEEL minder als normaal. Dus ik ben niet voor alles gezwicht. Flinke vooruitgang zullen we maar zeggen! Van de week nog gezwicht voor een fles afwasmiddel met limited edition bloemen print erop. Terwijl de Dreft 1+1 gratis was.. Goed bezig Liek-Meer dan 20 flessen schoonmaakspul/bleek/allesreiniger voorraad is niet nodig. As we speak heb ik twee flessen toilet schoonmaak spul, een grote fles allesreiniger en 2 kleine schattige flesjes. En twee sprayflacons. Nog LAAAANG geen 20! NAILED IT! Fun fact, of eigenlijk is er weinig fun aan: Ik ben nog steeds een crappy huisvrouw. Fuck.-Het is niet onnodig een broek aan te trekken als je midden in de nacht je schreeuwende onderburen uit gaat schelden. Ik heb het hele jaar geen last van de onderburen gehad. Dus ook geen broek aan hoeven trekken om ze met m’n slapende kop uit te schelden. NAILED IT. -Sowieso vaker een (gewone) broek aantrekken. Sportleggings en joggingbroeken tellen niet als broek. Een echt succes kunnen we deze niet noemen. Misschien moet ik hem toch schrappen uit deze lijst. Maar volgens mij heb ik dit jaar echt wel vaker normale broeken gedragen als je het vergelijkt met 2016… Vriendinnetjes: feel free to comment! haha! En ja bestie C m’n bananenjoggingbroek gaat mee naar 2018!-Niet elke maand nieuwe sneakers kopen. Sneakers gekregen (twee paar zelfs!) voor m’n verjaardag, en zelf ook nog wel sneakers gekocht. Maar HEEL weinig in vergelijking met vorig jaar. Totally nailed it!Niet vergeten oordopjes in te doen als je gaat slapen na je weekend nachtdienst.  (Een van m’n onderbuurmeisjes is groot fan van luidruchtige sundaymorning sex.) Die luidruchtige sundaymorning seksende chick is verhuisd. Dus ik hoef niet meer te slapen met oordopjes. Deze kreeg ik kado denk ik.  Misschien moet ik met neusdoppen gaan slapen. Want laatst werd ik wakker door een enorm sterke trassi etenslucht.. Word ik niet blij van!-200 meter lopen met je scooter naar het tankstation is zo 2016. Niet vergeten te tanken! Lesje geleerd. Heel 2017 niet hoeven lopen met de scooter. Toen ik op vakantie was moest m’n lieve A helaas wél lopen met dat zware ding omdat ie ineens niet meer startte. Kutding. 100 Punten voor mijn stoere A. Love her! Dat afgelopen weekend tijdens m’n nachtdienst m’n scooter even om werd gegooid en nu m’n windscherm stuk is.. Daar hebben we het maar niet over. -Je broodje rosbief of zalm niet onbeheerd laten staan. Eet smakelijk Munk Er is dit jaar geen rosbief of zalm gejat. Hij kreeg het gewoon. Hij is tenslotte de baas in huis.  Maar dan is het goede voornemen wel gelukt toch?

Grotendeels van bovengenoemde zaken is natuurlijk gewoon lekker sarcastisch. Want eigenlijk ben ik niet zo dol op goede voornemens. Als je iets wil veranderen kan dat elke dag, elke minuut, elk uur, elke maandag.. Whatever. En het enige wat je nodig hebt is discipline, wilskracht en een haalbaar doel. Miljonair worden in een week is een leuk doel, maar gaat jou niet lukken. Want ik ben al de Oudejaarsloterijwinnaar. Dus.  In de sportschool zie ik het elk jaar opnieuw gebeuren, afgeladen vol tot eind februari ongeveer.. En daarna is alles weer zoals het was.  En gelukkig maar, want de autist in mij gaat niet zo goed op een drukke gym. Als je iets echt wil dan kan je dat, en hoef je niet op 1 januari te starten. En vooral niet vergeten dat als het mis gaat, je na elke tegenslag weer op kan staan. Als je het echt wil is opgeven geen optie. Goed. Laat ik maar gaan beginnen aan iets haalbaars, het eten van m’n chocolade letter. In de letter S. En nee die heb ik niet van bestie S gejat, ik heb hem gekregen van de Sint. De S van “Shit het komt nooit meer goed”.

Opmerkingen (3)

Sheila @ beineffable.com

Serieus, krijg je 2 Tony repen achter elkaar op joh?

Hahaha ja.. en met niet teveel moeite ook🤣

Leuke post! Op mijn blog staat er ook een artikel over goede voornemens, en hoe je ze kan volhouden. Misschien kan je eens een kijkje nemen? 🙂

Een opmerking achterlaten