Vakantie vol opties


img_3131.jpg

Liggend op het strand schrijf ik dit. Een piep klein beetje spijt dat ik m’n mooie Macbook niet heb meegesleept. Maar stof en zand is niet goed voor een laptop. Ook niet voor een Iphone overigens maar fuck it. Ik mis het schrijven dus dan maar zo. Vriendinnetje A let op m’n harige terrorkind en mijn huis en ik ben weer eens op vakantie vertrokken. 3 jaar geleden kwam spontaan het idee: Zuslief en familie opzoeken terwijl zij op de camping stonden in Frankrijk. Frankrijk is inmiddels Spanje geworden maar oh wat kijk ik elk jaar weer uit naar deze vakantie. Niets moet, alles is optioneel. Alles ja. Lunchen met kaneelkoekjes en caramel ijs is ook een optie. Een van de betere als je het mij vraagt. Ondertussen lekker klagen over dat je vorig jaar toch wat strakker in je vel en losser in bikini zat. Ook een optie. Een broek aantrekken, anders dan het zwembroekje van je bikini. Ook een optie. Vier dagen in hetzelfde tshirt rondhobbelen. Met vlekken. Kan gewoon. Een schoon shirt aantrekken zou overigens wel een goeie optie zijn. Je benen nog een dagje niet ontharen. Why not. Cactussen zijn ook helemaal hip toch?

Vorige kampeervakantie presteerde ik het om twee weken niet naar m’n wenkbrauwen om te kijken. Dat doe ik deze vakantie even anders. Het achterstallige onderhoud was het niet waard. Maar m’n makeuptasje waar ik welgeteld een mascara, wenkbrauwpoeder en een blush in heb gepropt heb ik nog niet aangeraakt. Ik heb een hekel aan een glimmend hoofd, maar hier smeer ik de ene laag factor 30 of 50 na de andere op m’n kop. Glimmen 2.0 dus and not a single fuck was given so far. Tipje: smeer nu and don’t cry later. Kreeft is zoooo 2001. Smeren is dus níet optioneel. Al denkt m’n neefje daar net even anders over.

Maar eigenlijk is de hele dag optioneel. Doe je even niet mee? Dan kruip je in je tent. Overigens een Gouden tip met een glitter randje: Deze tent! Hij blijft koel van binnen en is hartstikke donker. Je zweet dus niet je tent uit (getest in temperaturen boven de 30 graden door yours truly!) en je word niet wakker door het licht. Ook fijn als je het laat (of vroeg🙄) hebt gemaakt en uit wil slapen. De kater is optioneel…

Er wordt afgewassen, boodschappen gehaald en gekookt. Verder is alles dus zo’n beetje optioneel. Heeerlijk. Ik -met de hand-oog coördinatie van een bladluis- leer volleyballen. Met een nicht in het Nederlandse Oranje team probeer ik er wat van te bakken. Maar goed ik ben beter in cocktails drinken. En ijsjes bestellen en stokbroodjes in m’n holle kies verstoppen. Ook krijg ik tennisles. Zo lang mijn olifantjes (in porseleinkast) geheugen terug gaat heb ik nog nooit een tennisracket in m’n handen gehad. Maar met de vriend van m’n nichtje als motivator en coach boek ik toch al wat vooruitgang. Als El Positivo zie ik het glas standaard half vol. (liefst met een lekkere cocktail) dus het duurt niet lang meer of ik kan straks mooie woorden als set en game en matchpoint gaan gebruiken. Nee. Grapje. Grap van de eeuw.

Maar ik doe m’n best dus een karmapuntje voor de inzet.


img_3131.jpg

Activiteiten zijn optioneel. Vrijdag stapten nichtje A en ik op de fiets en eindigden in een superschattig dorpje: Sant Martí d’Empúries. Daar wandelden we even rond in de superschattige straatjes, maakten wat foto’s, vonden hele lekkere Mojito.. en hoppa op de fiets weer terug naar de camping. (In Spanje zijn fietspaden ook optioneel.. op je fietsje langs de 80 km weg, avontuurlijk wel…) Daarna hielp ik zuslief met het maken van haar superlekkere pasta. Toen ik vanmorgen op m’n opblaas ananas in de zee dreef en later al liggend begon met het schrijven van deze blog had ik even zo’n momentje dat ik dacht aan hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om gelukkig te zijn. En wat een tevreden mens ik ben. En nee dat ligt niet (alleen) aan de zon die schijnt. De mensen van wie ik hou zijn bijna allemaal gezond. En ze houden ook van mij- ook fijn! Ik ben zelf gezond, ik heb zulke lieve mensen om me heen. Vriendinnetje A die in m’n huis zit maakte me vanmorgen weer zo intens dankbaar voor haar bestaan. Dat je denkt “Waar heb ik deze lieve mensen aan verdiend” Maandagmiddag kreeg ik nog even knuffels van besties S en C. Die samen plannen smeden om -zonder mij- de Nike store leeg te roven. Mijn kutwijven😂.

Geen idee waar ik het aan verdiend heb, maar oh wat ben ik dankbaar en blij met alle lieverds in mijn leven. Iedereen op zijn eigen manier en plekje. And it’s all good.

Allllright. Totaal afgedwaald. Het ging erover dat alles optioneel is deze vakantie. And I love it. Zwemmen, zonnen, boek lezen, strand, douchen, slapen, tennissen, volleyballen, luieren, op avontuur, ruzie maken met tuig op de camping, borrelen, lunchen met kaassoufle, dansjes doen, wandelen, fietsen & alles wat ik niet opnoem.. Ik geniet intens. Ik heb geen idee hoe deze blog eruit ziet als je hem leest op de computer. Mijn excuses als het lelijk is maar ik miste het schrijven. Liefs vanuit het zonnige Spanje.

Related Posts

Comments (1)

[…] zuslief. Het begon dit jaar echt op een tentenkampje te lijken maar was weer ontzettend gezellig. Lees hier een vakantie blogje. Wakker worden, hardlopen, ontbijten met vers stokbrood, luieren, zwemmen, wandelen met zus, tijd […]

Leave a comment