Scroll Top

Van gym tot homohuwelijk

Gister nog had ik het met naamgenootje en ex-gymbuddy over de sportschool. Zij vertelde me dat ze zich had uitgeschreven. Ze voelde zich niet meer op haar plek, ze traint op andere tijden waardoor ze ‘ons’ vaste clubje niet meer ziet. Ze werd moe van de 18 jarige uitslovertjes. Als kers op de taart kreeg ze op haar laatste dag nog even van iemand te horen dat ze zich schuldig moest voelen tegenover haar lijf dat ze zo weinig naar de gym kwam. Dude? Serieus?  Die heeft dus haar abonnement (ik kan dit woord werkelijk nooit in een keer goed schrijven..) opgezegd. Vind ik jammer, maar ik snap het volkomen.  Bewegen, gezond zijn, gezonder/fitter worden kan tenslotte net zo makkelijk zonder gym! Vandaag stond ik zelf in de gym. Op zaterdag. Vanavond nachtdienst dus ik dacht, lekker mezelf moe maken en dan nog een tukkie doen voor de dienst. Het plan was cardio, maar zoals vaker had ik daar nul zin in toen ik eenmaal in de gym stond. Fuck it, ik ga gewoon krachttraining doen. Slepen met gewichten, spieren voelen branden en verzuren. Way better dan zweten en geen meter vooruit komen.

Muziek in m’n oren, en gaan met die banaan. Die banaan had ik overigens al op voor ik ging trainen. Samen met een halve dosis pre-workout. De eerste paar oefeningen deed ik boven in de gym op wat apparaten. Toen verkaste ik naar beneden. Naar het Territorium van de Testosteronventjes.  Met m’n muziek op standje tyfusherrie, om zo niet afgeleid (en geïrriteerd) te worden door het gekreun van de testosteronventjes. En om hun taalgebruik niet te hoeven horen. Tenenkrommend. Ik was niet supersterk maar het ging best prima allemaal. Even bijkomen tussen de sets door met water en WhatsApp. Het testosteronventje naast me had me al een paar minuten van top tot teen gescand en maakte gebruik van de paar seconde dat ik m’n oordopjes uit had om ze uit de knoop te halen. “Hoe kan je me nou appen als je m’n nummer nog niet hebt?” “NOG niet ook echt? Ik zal een aanhanger huren voor je ego..”  

ENNN oordopjes weer in. Oke doei.

En nee dit was niet een leuke gevatte openingszin. Dit was gewoon irritant.  Mede door dit soort ventjes is m’n naamgenootje vertrokken uit de gym .. (Haai lieve Liek ik weet dat je meeleest! Ik zal je missen!)

Je krijgt bij mij in de gym in het weekend, of door de weeks in de avond, echt het gevoel dat je als vrouw niet in het krachtgedeelte behoort rond te lopen. En laat krachttraining nou juist mijn favoriet zijn. En met mij steeds meer vrouwen die het krachttraingen ontdekken! En voor vrouwen is krachttraining ook echt heel geschikt om je lijf te vormen. En met verbrand je ook na het trainen nog extra calorieën. En -joehoee- dus meer eten zonder aan te komen. Tenminste, in mijn geval bekijk ik het op die manier haha!  Ik laat me niet wegjagen. Stoerkijken en doorlopen. Maar irritant is het wel. En dan niet eens de opmerkingen (die zijn redelijk weinig voorkomend laatste tijd) maar het ontzettende gestaar.. en niet kort, nee schaamteloos blijven kijken…


IMG_2069

IMG_2069

Goed, genoeg over de gym. Ik heb bijna drie weken niet geblogd. Ondertussen kwa schrijven overigens niet stil gezeten. Ofnouja.. feitelijk gezien wel, want een erg fitte hobby is schrijven niet. Helemaal niet als je het combineert met de nieuwste smaak Tony. Ik vind hem overigens wel lekker maar niet onwijs bijzonder.

Ik had even weinig inspiratie en wat andere dingen aan m’n hoofd. En wel een paar keer begonnen aan een dagverslag maar in slaap gevallen (zo ben ik..) en daarna niet afgemaakt. Maar heb er best veel gezellige avondjes/middagjes/nachtjes opzitten (waaronder het concert van Linkin Park van bovenstaande foto!) en ondertussen ook nog veel gewerkt. Ondertussen is er een boel gebeurd in de wereld, en het eerste wat in me opkomst is dat het homohuwelijk nu eindelijk in Duitsland ook mag. Of eigenlijk gewoon het huwelijk. Want waarom moet het een eigen woordje hebben. Alsof het homohuwelijk iets heel aparts is. Het is gewoon liefde.   Het wetsvoorstel kreeg 393 stemmen van de 623 voooorrrr ‘huwelijk voor iedereen’. Het eerste wat ik denk is waarom er zo onwijs veel mensen nog ECHT tegen zijn. Dat waren allemaal tegen-stemmen uit de Christen Democratische partij.

Fair enough moet ik wel even iets toegeven: ik wist helemaal niet dat je als homo in Duitsland niet mocht trouwen. Ik zag Duitsland als enorm modern land. Ze hadden er verdorie eerder Dunkin Donuts als dat wij hier in Nederland hadden. Ja ik dwaal weer af naar eten, maar oh my god probeer de lemon glazed donut, en de Oreo donut, en de appelkaneeldonut. En de Koekiemonsterdonut (als je van kokos houdt en van blauwe kleurstof jiiiihaaaa)

1 april 2001 trouwden de eerste vier homostellen in Nederland. Dat is overigens gewoon nog heel kort geleden. Maar gelukkig gaan we langzaam de goede kant op. Over kanten gesproken… je bent in minstens 75 landen nog steeds ‘van de verkeerde kant’ als je niet als man op een vrouw valt op als vrouw op een man.  Daar staan er zelfs zware gevangenisstraffen op als je in het openbaar affectie toont naar iemand van hetzelfde geslacht. In Iran, Qatar, Sudan, Mauritanië en Nigeria kan je zelfs de doodstraf krijgen. Overigens ben je in al die 75 landen ook niet veilig kwa lijfstraffen, dwangarbeid en andere mensonterende en hartbrekende zaken.

Zo hebben we dus nog een hele weg te gaan denk ik. Want het is van de zotten dat je seksuele geaardheid en voorkeur je dus de doodstraf op kunnen leveren. (laat staan dat je mag trouwen) 

Gerelateerde berichten

Een opmerking achterlaten