Unsuccessfull adulting – The food confessions.

Kort geleden schreef ik hier  al dat het volwassen zijn af en toe (oke zeer regelmatig) nogal een onmogelijke opgave lijkt.

Toen ik van de week weer met een lepel pindakaas uit te pot aan het eten was kwam ik tot de conclusie dat ik vooral heel veel onvolwassen eetgerelateerde kwesties heb. Vandaar nu deze “Food Confessions”: Zo’n grote pot Nutella bijvoorbeeld. Leeg in anderhalve week. En daarvan is geen grammetje op een boterham beland. Die hele pot is leeggelepeld. Oh en tip: het restje gooide ik natuurlijk hete melk bij. Even schudden en goddelijke chocomel!

Chocomel zonder slagroom overigens. Want die was op. Want ook slagroom gebruik ik niet zoals het ‘hoort’.. Geen toef op de koffie, geen toef bij je zelfgebakken appeltaart.. nee. Gewoon rechtstreeks in m’n mond. Soms maak ik warme chocomel en voor het idee (zullen we maar zeggen) doe ik dan een laagje warme chocomel onder alle slagroom.. En als de slagroom op is spuit ik uiteraard weer een nieuwe lading in de mok.  Het liefst klop ik de slagroom zelf vers op. Dat is gewoon echt het lekkerst. Net als m’n gekke Haagse trut R eet ik de bende dan gewoon met een lepel. Uit de kom waar ik het in opgeklopt heb. Ja dat volwassen zijn gaat me goed af jongens….

Als avond eten sushi en als midnight snack pizza bestellen komt ook regelmatig voor.. Soms probeer ik het snoepen weer aan banden te leggen. Als ik met meer kilo’s terug kom van vakantie dan dat ik heen ging bijvoorbeeld. (En nee we hebben het dan niet over geshopte kilo’s) We noemen dat dan lieftallig ‘vakantievervetting’.  Dan probeer ik te minderen.. Dat minderen begint met het enthousiasme van onze geblondeerde schreeuwkanarie van de PVV. Maar na een paar dagen of paar uur (ja uur ja) gaat het vaak al een beetje fout: Ik vul een zak schepsnoep. Ik besluit op dat zwakke moment in de winkel dat snoep heeeeeus kan zolang ik  maar niet die hele zak in een dag/een uur naar binnen prop…Klinkt geloof waardig toch? Of ik het zelf geloof? Nee natuurlijk niet.

Guess what: Voor m’n jas uit is heb ik m’n favorieten al uit de zak gevist. Nog een tip: schep je allerfavorietste snoepjes als eerste EN als laatste in je zak, zo heb je ze meteen en ook nog als allerlaatst. YEAH! Ookal stop je in een zak schepsnoep alleen favorieten toch heb je favorieten-der-favorieten. Grappig wel. Ik doe trouwens niet aan “Tot het laatst bewaren”. Ik doe aan “Favorieten eten voor ik misselijk ben”   Want nadat ik misselijk ben eet ik gewoon door.  En je geniet meer als je niet misselijk ben. Waarom ik niet meteen stop met eten als ik misselijk ben? Geen idee. Zieke afwijking in m’n hoofd…

Laatst had ik een gezellig middagje/avondje met m’n lieve nichtje A, ergens hapje (oke een kilo) gegeten, daarna snoep gehaald.. en chocola. (thank god dat we het koud hadden anders hadden we ook nog ijs meegenomen..) Als twee monsters vreten we een zak Skittles (je weet wel die chemische gekleurde superlekkere snoepjes) een reep Toblerone en een zak carameltoffee’s in nog geen uur weg. De tafel bezaaid met goudkleurige papiertjes. Meer was er niet aan bewijs. Ik mopperend: “Ik haat je hoor, jij met je godvergeten smerige ideeën..”  Ondertussen kijken we een film waarbij ik eigenlijk non stop zeg dat ik het niet aan kan zien. Want de hoofdpersonen maakte steeds hele domme beslissingen. A moest alleen maar heel hard lachen en kende de film al, dus de woorden: “Liek het komt goed” hielpen wel een beetje.

Ik ben weer afgeleid (en ja film kijken met mij is bloed irritant denk ik) want het ging over mijn onvolwassen eetgerelateerde kwesties.  En toen ineens ging het over films. Aandachtspanne van een eekhoorn, sorry.🐿

In ieder geval: het volwassen worden wil niet zo lukken.  Op eet-gebied zeker niet. Met lieve T op de WhatsApp ging het over haar blogje over Fitgirls. Die op social media alleen maar laten zien hoe gezond en clean ze eten (dames en heren vergeet in godsnaam je Tony reep niet te wassen voor het eten anders is dat kreng niet ‘clean’ he!)  cheatday bestaat bij hun uit drie zorgvuldig afgebroken en afgewogen stukjes megamega pure chocola.  En als ze er vier nemen, of vijf, dan heeft het al de ondertitel: “Oh my goddd binging on chocolate, #spurgle #can’tstopeating #oops #don’tjudgeme #🙈🙈🙈 “  Want man oh man wat een schandaal die paar blokjes chocola.

Lieve T vertelde over de donuts waar ze zo mega veel trek in had maar zich niet zo goed kon beheersen. Haar truc: diegene die ze niet meer op “mocht” eten gooide ze de prullenbak in.

Ik moest heel hard lachen en zag mezelf bezig met een van mijn eet-dieptepuntjes: De restjes van een zak snoep (met snoepjes die ik niet eens écht lekker vind) uit de prullenbak vissen. “Agh fuck it het ligt er net in en er zit een verpakking omheen” Voor het geval je nog twijfelde: Het komt niet meer goed met me nee. En ja, ik ben me daarvan bewust. En me er echt voor schamen doe ik ook niet..

Mijn enige oplossing als ik iets weggegooid heb, en het ECHTniet meer wil eten is het onder ander vuilnis wegproppen. Dan eet zelfs ik als geboren torrebak het niet meer…. Unsuccessfull adulting ten top. “Gelukkig” kwam ik op dit blog-idee in de sportschool. Want veel sporten/beweging maakt dat het onvolwassen vreet-gedrag ook minder slecht voelt.

Ps. Mocht er nog iemand gouden tips hebben: ik hou hoop dus ze zijn altijd welkom! Ps2. Je ongewassen, niet-clean Tony chocola mag je altijd bij mij inleveren. Ik durf het risico te nemen. M’n favoriete smaak is karamel zeezout. Of wit met framboos en knettersuiker. Oh en popcorn discodip vind ik ook niet vies hoor. Ps3. Ik lust ook worteltjes, en rijstwafels, en cherrytomaatjes. It’s all about the balance.

Comments (4)

Wat een heerlijk mens ben je ook blijf vooral schrijven over je onvolwassen capriolen ik lig in een deuk 😂 dank je wel 👍🏻

Hahahaha dat zal ik blijven doen! Leuk om te horen!

Sheila @ beineffable.com

Oh echt. Een eetlepel chocolade pasta. Brrrr…. moet er echt niet aan denken. En dan ook nog een hele pot! Nee, zo’n pot staat hier veilig. En ik ben overigens meer van de Duo Pinotti pasta.
Eten weg gooien kan ik niet. Dat vind ik best ondankbaar en probeer ik echt te voorkomen. Dus als tip zou ik gewoon zeggen: laat eens meer in de supermarkt liggen 😊

Jaaaa oh de Duo Penotti Cookie versie! 😍 maar ook uit de pot! En ja weggooien vind ik ook erg van mezelf, maar soms is dat dus écht het enige wat me (midden in de nacht ofzo) tegenhoud om niet alles op te vreren.. drama! En ook alleen met snoep ofzo. Portiecontrole.. kan het zo slecht! Haha

Leave a comment