Anticonceptie: FUCK YOU!

Als vrouw zijnde zit je elke maand met het terugkomende ritueel van overmatig eten, overmatig janken en overmatig last van van alles en nog wat. Rugpijn, buikpijn, hoofdpijn, een kop vol pukkels, pijnlijke boobs… De ene vrouw een dag, de andere twee en als je dikke pech heb lig je gewoon drie dagen in het donker met migraine of loop je een week met het gevoel dat er iemand met een mes in je onderbuik aan het prikken is.De rode vlag hangt uit, de rode feestweek, of ’that time of the month’   Hoe je het ook noemen wil, het is gewoon een bloederige kutzooi. Letterlijk ja. En als dat nou het ergst was die bloederige kutzooi.  Maar nee dan nog al die kwaaltjes die je gewoon van moeder natuur cadeau krijgt… Nou moeder natuur ik heb je al tig keer vervloekt, maar ik ben de moeilijkste niet en doe het gewoon nog even een keer: Je bent een gemene bitch.

Maar goed, met de juiste anticonceptie kan je alweer een boel van die kwaaltjes verminderen.   En ongewenste zwangerschappen. Ook niet geheel onbelangrijk. De meeste meiden beginnen met de pil. Hoppa, elke dag zo’n klein pilletje achterover gooien. Easy peasy. Er lezen een aantal vrouwelijk collega’s mee en ik weet zeker dat ik niet de enige ben die regelmatig liep te kloten met wisseldienst en het wanneer innemen van de pil. Voor je gaat slapen is een moment, maar risky kwa vergeten als je nachtdiensten hebt.. Voor of na het tandenpoetsen in de ochtend is ook een goeie optie. Maar als je ochtenddienst hebt werken je hersenen soms nog niet helemaal op dat goddeloze tijdstip. Ik zelf liep op een gegeven moment met bijna in elke handtas wel een pilstrip rond.  Het werd op een gegeven moment een beetje gênant toen een collega vroeg om een paracetamolletje, ik zei “Ja pak maar zit in het zijvak van mn tas” .. ennn  -oh the joy- hij een strip anticonceptie pillen tevoorschijn toverde. Hij bekeek de strip aandachtig en kwam tot de conclusie dat ik niet erg regelmatig mijn pil slikte… Ik gaf hem een snauw dat het mijn reserve strip was.. Daarop drukte ik hem gauw een paracetamolletje in z’n handen (en nou je smoel houden).  Maar vol verbazing vroeg hij nog of een reserve strip echt nodig was… Ik legde hem uit dat ik een beetje onregelmatig leefde. En met enige regelmaat mijn pil thuis vergat in te nemen, en als ik me dat dan bedacht ik hem alsnog in kon nemen omdat ik ook een strip in mijn tas had zitten.  Hij snapte het helemaal, ik kreeg bijval van nog twee vrouwelijke collega’s en ik voelde me helemaal niet meer zo raar met m’n reserve strip pillen. Better safe than sorry zullen we maar zeggen. Dat het regelmatig gebeurde dat ik twee (of zelfs heel soms 3) anticonceptiepillen op een dag slikte zullen we het maar niet over hebben. Ik weet dat er vast nu mensen denken “Lekker goed en onverantwoord voor je lijf al die hormonen Liek”  Nee, weet ik.

Ik had onwijs last van onderhuidse gemene grote pukkels op m’n kin. En ja wij vrouwen zien die krengen groter dan dat mannen ze zien en we hebben een halve Praxis in huis om de boel te bedekken. Maar geloof me, je wordt er niet blij van.  Nou kom ik regelmatig als makeuploze tokkie op het werk, en de instelling “Als je niet blij wordt van die pukkels kijk je maar de andere kant op”  had ik ook. Natuurlijk heb ik die krengen vervloekt. Allerlei troep geprobeerd, maar het wondermiddel vond ik niet. Ik had me er een soort van bij neergelegd.  Als ik een tip mag geven als je iemand met een onzuivere huid ziet maak niet de opmerking: “Jezus wat heb jij op je kin? Daar heb je toch makeup voor als vrouw”.

Ja je kan er makeup overheen smeren, maar daar wordt het echt niet altijd mooier van. Plus: Het is verdomme niet verplicht. Als je ze niet zien wil kijk je maar in de spiegel naar je eigen perfecte snoet.    En ja -jaren later- kan ik me die opmerkingen nog altijd herinneren, dus mocht je zoiets denken, maak de opmerking maar niet. En nee een leuke grap is het ook niet.

Toen ik wegens omstandigheden een tijd met de pil moest stoppen gingen die pukkels weg, en kwamen ze niet meer terug (niet meer zo heftig in ieder geval). De oorzaak van die pukkels was dus de pil. Sinds dien heb ik gekloot met gynaecoloog en dokter bezoekjes, gesprekken, onderzoeken en blablabla, privé. Samengevat: meerdere soorten anticonceptie geprobeerd en ellende. Over gynaecoloog en privé gesproken, daar blijft werkelijk niets privé.

Handdoekje om voor de twee stappen die je naar ‘de stoel’ moet lopen, handdoekje af.. Uit elkaar die benen. “Vind u het goed als mijn stagiaire ook even meekijkt?”  het duurt niet lang of ik lig daar als een soort van kikker die je met biologie moest ontleden. Iedereen kijkt mee, prikt er even in.. Ja. Feest.  Oh we vergeten bijna de eendenbek. Gelukkig wordt dat ding even onder de warme kraan gehouden. En gaat er een klodder glijmiddel op. Schuif maar door typ ik nu heel stoer. Maar hey, als je daar ligt met je kijkdoos ben je echt niet gelukkig als die eendenbek geopend wordt en er nog net niet met TL licht naar binnen word gegluurd. (en dan hebben we het alleen nog over kijken..) Van tevoren vraagt de gynaecoloog heel netjes of je bezwaar hebt tegen de aanwezigheid van de stagiaire… Uiteraard zeg je stoer nee. Iedereen moet het leren en in de ogen van de tandarts assistente is het altijd lente dus wie weet is het wel zomer in de ogen van de gynaecoloog-stagaire. Maar nee die stagiaire was geen feestje. Ik had het idee dat m’n poes een studie object was geworden. Stoerkijken en doorademen Liek.  Verder hebben we het daar niet meer over. Maar: Een gynaecoloog en zijn (ja een mannelijke gynaecoloog ja) lieftallige assistente is wel genoeg.

Mijn tip voor alle vrouwen: Ben je om een of andere reden niet tevreden met je anticonceptie: Ga verder zoeken naar iets wat misschien voor jou wel werkt. Je leest online over alles voor en nadelen. Waar de een 10 kilo van aankwam kreeg de ander die verrekte onderhuidse pukkels van en weer een ander vind het ideaal. En wat de een pijnlijk vind, vind de ander allemaal meevallen.   Er is geen een anticonceptie middel waar alle vrouwen blij van worden. Dus zoek hetgeen wat het meest bij jou past. En mocht je een raar kwaaltje hebben waar je maar niet van af lijkt te komen..Of een libido van nul komma (letterlijk) fucking nul.. Denk eens aan de mogelijkheid dat het kan komen door je anticonceptie. En ja dat kan ook als je lijf al jaren dezelfde anticonceptie gewend is.

Ten tijde van het schrijven van deze blog raak ik aan de praat met vriendinnetje E. Ik gebruik haar soms als proeflezer. En het eerste wat ze zegt dat het zooo enorm herkenbaar is. Maar waarom praten we er zo weinig over? Het is een taboe die weer nergens over gaat. Van de vrouwen wordt verwacht dat ze enige vorm van anticonceptie gebruiken. Anders raken we weer in paniek en rennen we (na elk condoomgebruik.. want is dat kreng niet gescheurd/lek of afgegleden?) voor een morning after pil naar de drogist. Maar hey alsof dat zo goed is voor je lijf….. Het blijft een struggle. Geen anticonceptie is voor veel vrouwen geen optie.  Een jaar geleden werd dit artikel gepost: er is dus nog steeds geen anticonceptie pil voor mannen Onder andere omdat mannen ook niet zomaar iets in hun lijf willen.. Als je het mij vraagt denk ik: “Alsof wij vrouwen daarop zitten te wachten” maar goed je vroeg het mij niet.. In ieder geval: de zoektocht en de strijd naar en met anticonceptie is best iets serieus. Ongetwijfeld dat ALS er al een kerel is die deze hele lap tekst gelezen heeft die nu denkt: “Ja ja janken bij de puppy van de Page toilet papier reclame en een paar repen chocola en het is weer over..” Nee. Ongesteld zijn is echt no fun at all. En al die hormonen in je lijf doen ook gekke dingen met je lijf.

Misschien komt er nog een deel 2 van dit verhaal.. Misschien ook niet gezien ik aan de ene kant de taboe wil doorbreken maar het ook wel privé-achtig vind. Ik denk er nog even over na..

Related Posts

Comments (13)

Sterkte denk inderdaad dat er weinig mannen zijn die weten wat er elke maand gebeurd. Taboes doorbreken is altijd goed 👍🏻

Dankjewel. Het is goed als er eens meer over gepraat word denk ij

Ik denk dat we sowieso meer moeten praten met elkaar en begrip opbrengen voor elkaars issues ipv langs elkaar leven.

Ook dat! Zeer zeker. Maar dit is echt een vrouwending. En het brengt een zooi ellende en issues mee. Man man man

Sterkte vrouw vrouw vrouw 😁

Is het nou nog steeds een taboe 😲 Weet je…… Het alleralleraller ergste vond ik de opmerking van “mannen” #jebentongesteldzeker# #ishetweerzover# in een toonzetting die je ze zo de strot terug in wil duwen 😡 Hoe dan ook is het in deze wel duidelijk dat de schepper geen vrouw was 🤔 Heeeeeeeel lang geleden was dit HET onderwerp bij Ophra er kwam nogal wat kritiek op deze uitzending. De uiteindelijke boodschap/tip was…… It’s a fact so Celebrate!!! I’m a woman lets bake cake 🎉🎉 Verdomd het hielp. Inmiddels ben ik aan het uitdrogen en sterft die hele mand met eieren langzaam uit. Ik mis die hele ellende niet maar wel de cake….. okee en het manisch poetsen 😜

Hahahaah oh wat hou ik toch van jou! Ja mannen opmerkingen.. dan denk je soms echt “zal ik even een mes in jou onderbuik steken?” Hahahahaha en ja cake! Cake is de oplossing. Met slagroom!

De pil,… begin maar niet over. Mijn eerste zwangerschap, vergeten te slikken, morning after, over de datum, zwanger… alsnog na twee maanden miskraam. . Mijn tweede zwangerschap, huisarts vergat te zeggen dat de pil met mijn medicatie niet zou werken… 9 maanden later, plop!Bij nummer drie bewust gestopt, vriendlief zegt nog… ‘zal wel een jaar duren’ negen maanden later ‘plop’… ik zei gelijk en nu de boel eruit! Alleen dat vond hij niet nodig en ging zelf in de stoel liggen.
En dan ben je ondertussen 48 en godverdomme elke keer denk ik yes, nu stopt die klote trein, hobbelt die nog een maand door! Nee, ik vind dat de overgang de meest vreselijke periode is. Je wilt ergens vanaf en dan gaat je lijf nog ff door! Oh en dan de verloedering van je lijf… ik durf amper te trainen, in de spiegel lijk ik wel een zeekoe! Opgezwollen, vadzig mormel! Ieks ik wil er echt vanaf! Dan maar een droge doos.

Sheila @ beineffable.com

Ik realiseerde me dat ik je ook weer bloggend zou moeten volgen dan alleen via IG 😊😊. Dus…. tadaa…
Leuk stuk. Niet herkenbaar voor mij, want:
– ongesteld zijn stelt bij mij niets voor (het is met als al die andere 3 weken van de maand, behalve het bloed)
– het is net als mijn zwangerschap (appeltje eitje, I kid you not)
– ik was klaar met de hormonen in mijn lijf en besloot op mijn 25e de pil al de deur uit te doen (dus meer dan 10 jaar geleden)
– dacht, mannen mogen ook moeite doen. Wat stelt een condoom nou voor. Dus anticonceptie is geregeld

In ieder geval leuk om weer eens zwanger te zijn. Kan ik het ook weer eens zonder condoom doen 😐

ja ik kan dus nietttt zonder anticonceptie, allerlei klachten die me gek maken! anders had ik dat voorlopig wel gedaan. Maar inderdaad, mannen mogen ook moeite doen! Leuk dat je me hier ook weer volgt! xx

[…] Je doet extra veel oefeningen om die knie gewoon sterk en stabiel te houden en het gaat prima zo. Anticonceptie ellende heb je geen last meer van. Je hebt eindelijk iets gevonden wat bij je past.  En dat is niet […]

[…] doet extra veel oefeningen om die knie gewoon sterk en stabiel te houden en het gaat prima zo. Anticonceptie ellende heb je geen last meer van. Je hebt eindelijk iets gevonden wat bij je past.  En dat is […]

[…] december 2017 Ik schreef al twee blogs over anticonceptie. Deze een beetje over algemene anticonceptie ellende en met je beentjes wijd bij de gynaecoloog, […]

Leave a comment