Misschien niet in 2017.

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Eigenlijk kan je elke maandag beginnen met een goed voornemen. Of elke dinsdag om 08.00 uur. Of zaterdagavond. Of volgende week woensdag. Het gaat helemaal nergens over dat we op 1 januari allemaal beginnen met die new year, new me bullshit.  Uiteraard doe ik zelf ook lekker mee aan die bullshit. Gewoon omdat het kan! (De sportschool is afgeladen druk , iedereen gaat aan een sapkuurtje, lekker detoxen, en knaagt op selderij stengels.) Een maand later is alles weer normaal en blijven de enigszins realistische goede voornemens over.

Maar agh wat is er leuker dan een lijstje met goede voornemens. Maar dan my way. TWINTIG ‘NIETJES’

-Beter niet twee Tony’s achter elkaar eten. -Ook niet een heel doosje kinderchocola. -Pindakaas mag op brood. Niet met lepel uit de pot. -Dat lepelgebeuren mag ook niet bij een pot Nutella of Speculoospasta. -Beter spijt hebben van iets wat je gedaan hebt dan iets wat je niet gedaan hebt. -Niet zwichten voor alles waar ze de woorden ‘limited edition’ opzetten. -Ook niet zwichten voor alles wat ‘nieuw’ en eet of drinkbaar is. -Meer dan 20 flessen schoonmaakspul/bleek/allesreiniger voorraad is niet nodig. -Het is niet onnodig een broek aan te trekken als je midden in de nacht je schreeuwende onderburen uit gaat schelden. -Sowieso vaker een (gewone) broek aantrekken. Sportleggings en joggingbroeken tellen niet als broek. -Vaker netjes aankleden, en niet die eeuwige oversized truien. -Niet elke maand nieuwe sneakers kopen. -En als je dat dan toch doet: Trek dan niet elke fucking dag die Timberlands aan! -Niet leven op ’n bak kwark en ’n eiwitshake als compensatie voor een kilo sushi. –Niet in het weekend sporten. Dan kom je snotjoch tegen. Of z’n soortgenoten. –Niet vergeten oordopjes in te doen als je gaat slapen na je weekend nachtdienst.  (Een van m’n onderbuurmeisjes is groot fan van luidruchtige sundaymorning sex.) -200 meter lopen met je scooter naar het tankstation is zo 2016. Niet vergeten te tanken! -Je broodje rosbief of zalm niet onbeheerd laten staan. Eet smakelijk Munk -Geen tukkie doen als je de dag erop vroeg op moet: Je slaapt dan avonds niet meer!

Hebben jullie nog goede voornemens? (Bovengenoemd lijstje is natuurlijk met een sarcastisch ondertoontje)

Ps. Mocht je dit blogje lezen met een kater en vandaag al minstens 3 x gezucht hebben “Ik drink nooit meer” of iets dergelijks… Dan voel ik me extra vereerd dat je toch met je brakke harses m’n blog heb gelezen. Extra karmapunten voor jou om het jaar mee te beginnen!  

 

 

Related Posts

Comments (5)

Gelezen en ik was inderdaad brak en geloof niet dat het mogelijk is dat ik meer ga drinken 😁

Hhahahaha! Leuk dat je hem alsnog gelezen hebt. Karmapuntjes verdiend dus! 🎉

[…] je een paniekaanval, en een taartje, of snoepje heb je al weken (maanden? Jaren?) niet gegeten. Laat staan twee repen Tony’s achter elkaar. Je definitie van chocomel is opgewarmde sojamelk met rauw cacaopoeder. Het woord slagroom komt […]

[…] schreef een blogje over “Beter niet in 2017” ..   Dat was een lijstje met een humoristisch tintje, maar toch wel serieus. Mijn soort van […]

[…] jaar. Mocht je het leuk vinden kan je die artikelen hier vinden: 2016 overzicht in categorieën Soort van goede voornemens voor 2017 Progressie wat betreft die goede […]

Leave a comment