Scroll Top

#Dagverslag2

Ik heb altijd een heel ochtendritueel. Of eigenlijk heb ik er twee of drie. Maar dit was het ochtendritueel van lekker uit kunnen slapen en niet hoeven werken.15.30 uur zou ik bij de fysio moeten zijn. Voor -wat later bleek- weer een lekkere martelsessie. Bij dit ochtendritueel hoort bellen met bestie S. Die vertelde zingend opgestaan te zijn. Regelmatig kruipt ze half kreupel ‘dr bed uit met een half uur theestaren included.  Het klonk alsof het een goede dag zou worden.

We bespraken Tweede Kerstdag, en de plannen van de dag.   Ik ontbeet met caramel shortbread (niet eigen gemaakt helaas maar alsnog een prima ontbijtje!) en een halve liter thee. En een eiwitshake. Nog niet heel lang nadat we opgehangen waren belde ze terug.. “Ik kom net onder de douche vandaan en de hele teringzooi staat blank. De bovenbuurman heeft lekkage of verstopping of whatever en alles loopt nu in mijn huis”  Een grote paniek toestand. Een paar weken geleden had ik lekkage en daarna heeft zij het overgenomen, al twee weken gezeik met niet doorstromende leidingen (en zaken die niet moeten doorstromen die ineens overstromen) Alsof we het stokje aan elkaar doorgeven. De grote lekkage estafette.

Vorige keren was het grotendeels verstoppingen. Deze keer klonk ze echt in paniek. “Oke, pak een paar handdoeken ik kom eraan!”  Ik stond al klaar in m’n sportoutfit. Nou was dat maar goed ook want ik kon meteen sportief aan de slag. Een enorme dweil emmer vol smerig water van de bovenbuurman konden we opdweilen.   Ik kan je vertellen, als je dan gaat nadenken waar je met je handjes in zit ben je niet blij. Ondertussen maakte we de meest idiote grappen, zo zijn we. Altijd blijven lachen. Ook als het schaamhaar van de bovenbuurman in je woonkamer drijft.. 

Het was net aan droog toen belde de bovenbuurman aan.. Die had niet de heldere ingeving om te bedenken dat er noodnummers bestaan voor overstromingen/verstoppingen… Nee, die had de van-9-tot-5 loodgieter gebeld. Of bestie S ergens komende week tijd had mocht de loodgieter ook bij haar langs willen komen…?!

GAAT HET EVEN NIET?! Ik wees de man vriendelijk  doch enigszins dwingend op het bestaan van noodgeval-loodgieters.  “Ohja..? Oh… Nou.. misschien moet ik dat maar even proberen dan..Dit is wel een noodgeval toch..” No shit dat dit een noodgeval is.. We staan verdomme bijna tot onze enkels in jou schaamhaar water!

Ik ging de deur uit, even naar de fysio. Ik kwam binnen met lage rugpijn (ja dat krijg je van een verrotte knie wist ik ook niet) het bleek dat ik niet goed zit als ik denk juist heel erg op mijn houding te letten. Gelukkig was ik daarin niet de enige, dus dat scheelt. De boel werd vakkundig gekraakt, gemarteld en weer rechtgezet.  Daarna vol goede moed nog een zooitje knie-oefeningen. He ho, he ho, je krijgt het niet cadeau.. Nog even ‘ roddelen’ op de sportschool, en naar de Appie Heijn. Daar was de rest van Amsterdam ook dus het was gezellig druk……. (de autist in mij was bijna gillend weggelopen, het hongerige monster won. Uiteraard)

Met wat boodschapjes voor S. en wat boodschapjes voor mezelf kwam ik weer bij S. aan… De spoedloodgieter ging net weg. Ik kon nog even toeschouwen hoe de prominent aanwezige voorgevel van S zeer goed werd bekeken en vervolgens werd mijn aandacht getrokken door de riool lucht.. Het bijna-showroom-witte huis van S was niet meer wat het geweest was… De spetters riool zaten overal.. S zelf stond er een beetje verslagen bij. “Ik weet het niet meer hoor.. Maar goed als het goed is is de ellende nu echt opgelost”

Mijn neus had niet het idee dat er iets opgelost was.. Meer het idee dat er iemand twee rottende lijken uit het riool haar huis in had gesleept.. Het gootsteenkastje was een grote gore bagger put. Het was er letterlijk uit komen spuiten. Oke. Met een fles Dettol en veel water de hele teringzooi schoongemaakt.. Op de knie’tjes (sorry fysio, ik vrees dat je vrijdag weer de boel mag losmaken..)  de woonkamer gedweild. Als je dacht dat het drijvende schaamhaar van de bovenbuurman horror was, dan moet je vooral niet nadenken bij rioolspetters en ‘proppen’  (Ja er lag een ondefinieerbare prop die uit het riool kwam in het gootsteenkastje..)  

S kreeg (zoals wel vaker) vluchtneigingen. “Kom we gaan, ik heb honger.”  My kind of people: Fuck the world and let’s eat.

Stinkend en uitgeteld ploften we weer neer bij de Turk. Doet u ons maar weer een mixed grill, en een liter Turkse thee om de ellende weg te spoelen.  Thuis kwam er over de bestiesgroepsapp nog een hilarische prinsscreen van bestie C. En een boel foute grappen. (En superlieve verlate kerstkaarten. Thanks lieverds)

En nu is het tijd om te gaan slapen want de wekker gaat weer ergens op een goddeloos en genadeloos tijdstip. Midden in de nacht.  Ochtenddienst is een bitch.  Nachtdienst, zet het cafeïne infuus maar alvast klaar morgenochtend: Ik kom eraan!

Gerelateerde berichten

Opmerkingen (1)

[…] met een paar shotjes. Ellende? Terwijl je op vakantie bent? Jawel: Tijden geleden schreef ik #Dagverslag2 over het schaamhaar van de bovenbuurman van bestie S dat in haar woonkamer dreef.  Gister werden […]

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.