Mind your own belly ánd business.

Waar ik laaaaangzaam een beetje moe van aan het worden ben: Een aantal vriendinnetjes, collega’s en ik (zei de gek) zijn al wat langere tijd vrijgezel. Tegenwoordig is een half jaar vrijgezel zijn al (te) lang geloof ik, want als het langer is begint men zich zorgen te maken of het wel goed met je gaat, of je het leven wel leuk vindt en of je geen bindingsangst hebt. En.. Wanneer je dan in godsnaam van plan bent weer eens normaal te gaan doen en een relatie te “nemen”.

Helemaal prima, kunnen we allemaal over praten en lachen. Maar dan komt ie: Dat het wel eens tijd wordt voor kinderen want “Je gaat hard richting de dertig Liek” En “Je eierstokken rammelen zeker al even” Guess what; – Een relatie neem je niet. – Waar staat bepaald wanneer eierstokken horen te rammelen? – En ja ik ga hard richting de dertig ja. (Dat laatste ontken het niet meer)

Dat jij na twee Tinderdates (met dezelfde persoon, applaus) op een roze wolk rondloopt dat je ontzettend vreselijk mega veel van hem/haar houdt. En dat je na drie weken samen een huis koopt. En meteen alvast de kinderkamer inricht. En dus je meteen de pil (of wat dan ook) de deur uit gooit.. Je moet het helemaal zelf weten. Dat er dan tussen je eerste date met Mr of Mrs Tinder en je eerste kind net aan een jaar zit. Be my guest. Ik ben die ene kikker met kopje thee; Ik bemoei niet. Als jij er gelukkig mee bent, dát is wat telt.  Ik ken een aantal echt mooie succesverhalen via Tinder, en een boel maatjes en collega’s die het Tinderen helemaal leuk vinden. (en ik vind alle sappige, hilarische en gênante  verhalen en alle ‘Tinderstrategieën’ leuk) Iedereen blij!

En ookal was bovenstaande een beetje overdreven, toch vind ik dat wel.. Slow the fuck down jongens. Je hoeft niet binnen een jaar te trouwen, een huis te kopen en een baby te krijgen..Het mág natuurlijk wel.  Maar goed ik dwaal weer af van wat ik eigenlijk wilde zeggen:

Waarom alle vragen over eierstokken? Nee. Ze rammelen niet. Nee. Ook niet als ik naar de foto’s van jou baby kijk. Nee. Echt niet. Nee. Ook niet als je er nog 20 plaatst. Nee. Ook niet als dat er 20 per dag zijn. (Ja. Ik vind dat overload)

Ik leg je rustig uit hoe ik over kinderen denk.  (Al begint m’n geduld wel een klein beetje minder te worden als het over het onderwerp kinderen gaat. Nee, ik heb geen kinderwens. Nee ook niet als je me nog drie keer voor de zekerheid gaat vragen of ik dat wel zeker weet)

Maar dat ben ik. Bij mij ligt het niet gevoelig. Bij vele vele vrouwen wél!

Denk er vanaf je roze of donder wolk eens over na dat er ook een boel mensen zijn die niet zitten te wachten op vragen over eierstokken en babies. En ook écht niet over de jaren die “nu toch echt tellen” en “het straks niet meer kan” Die opmerkingen en vragen zijn niet alleen onnodig kwetsend als het gevoelig ligt, maar ook irritant als het niet gevoelig ligt.. (Nog irritanter dan buienrader die zegt dat het droog bleef maar je op magische wijze toch een tsunami over je heen krijgt..)

Er zijn een heleboel vrouwen die ontzettend graag kinderen willen, maar de geschikte man nog niet gevonden én het kind wel een fijne vader willen geven. Of vrouwen die al jaren bezig zijn met vele (emotionele en pijnlijke) ivf behandelingen. Of vrouwen die misschien wel nét een miskraam gekregen hebben. Of vrouwen die al jaren een kinderwens hebben maar wiens partner (ineens) besluit geen vader te willen worden. Of vrouwen die wel moeder willen worden maar allerlei angsten hebben en deze eerst willen overwinnen zodat ze een stabiele factor in het leven van hun kind zijn. Of vrouwen die al tijden proberen zwanger te worden, waarbij het niet lukt, en nu de medische molen ingaan vol angsten en onzekerheden.

Voor bovenstaande situaties is het echt gewoon niet fijn als jij komt melden dat ‘dr eierstokken toch echt wel moeten rammelen en de klok tikt. Als een van die vrouwen je een keer met haar overvolle handtas op je smoel tikt hebt je het denk ik verdiend.

Dus stop met vragen stellen. Tenzij je de vrouw in kwestie écht goed kent. Maar dan had je waarschijnlijk wel geweten waarom ze (nog) geen kindje heeft/wilt!

Related Posts

Comments (8)

Ik heb er echt geen woorden voor… ik moet er hier twee afremmen, die willen binnen nu en een jaar een kind. Ik hou mijn hart vast. Bezorgde moeder… maar ook daar bemoei ik me niet mee.Mijn vriendin, net bevallen, koos voor BOM. Bestaat dat woord nog?
Ook daar bemoei ik me niet mee. Leven en laten leven mensen!
Mooi geschreven!

Oei ja dat is moeilijk. Eerst van elkaar genieten denk ik dan, maar ik bemoei me niet, ieder zijn keuzes. Al heb ik uiteraard een mening!

Niets meer aan toe te voegen. Helaas is het allemaal niet zo vanzelfsprekend…

Nee, juist dat vind ik zo erg. Ik heb de wens niet. Voor mij is het alleen irritant, maar niet kwetsend. Voor zoveel vrouwen wel. 🙁

[…] hebt nog steeds kinderwens (en ergert je nog steeds aan de non stop vragen en bemoeienissen van anderen) maar bent alleen […]

[…] hebt nog steeds kinderwens (en ergert je nog steeds aan de non stop vragen en bemoeienissen van anderen) maar bent alleen […]

Leave a comment