Scroll Top

DENK, (Gaat) het even niet?

De-kolonisatie van straatnamen enzo?Als ik zeg “De Coentunnel” is het eerste wat jij denkt “Alweer file. Klote tunnel” Of heb ik het mis en pak je een Kleenex en ga je in de file lekker zitten snotteren omdat het zo’n racistisch gevoel geeft? (en dan heb ik het over de naam van de tunnel, niet over de kleur)

Kunnen we geld dat er zou zijn voor het veranderen van straatnamen, tunnelnamen en brugnamen voor iets nuttigers kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld voor kindjes een fijne Sinterklaas te gunnen? Kindjes die wel geloven in Sinterklaas en Piet (of hij nou bruin, vol roetvegen, zwart, met stroofwafel patroontje of in regenboog kleuren is, als ze verdorie maar pepernoten en cadeautjes krijgen) maar wiens ouders die kindjes niet kunnen verassen met een jutezak vol cadeautjes.. (ik hoop dat ik geen politie/popo/smeris/klootzak/kutwijf/homo/teringlijer beledig met het woord jutezak. Want Juut wordt natuurlijk ook gezegd tegen politie en oh lordie ik bedoel het allemaal best wel goed) Of dierenwelzijn? (ja daar kom ik weer met mijn dierenwelzijn ja.. ) Anyhow, vrijwel alle ideeën die je kan verzinnen qua geld nuttig besteden lijken mij nuttiger dan het de-koloniseren van straat, brug en tunnel namen.. We bouwen verdorie zoveel nieuwe dingen dat we dan toch sowieso nieuwe namen nodig hebben? Iets waarbij niemand zich onprettig voelt en niets uit het verleden oproept moet toch niet zo moeilijk te verzinnen zijn?

Het woord integratie moet geschrapt worden. Jammer want het was een mooi woord voor scrabble. Maar als we dan toch gaan schrappen kunnen we dan ook discriminatie en racisme schrappen? Dan maken we daar gewoon iets van als “We hebben een meningsverschil maar we gaan het er zonder vuisten, knuppels en AK47’s en onder het genot van een kop fairtrade biologische groene thee én een stukje eerlijke chocola, oplossen”

Laten we het eens zijn dat we het wel eens oneens zijn.

Die doet het overigens altijd goed als je gewoon geen zin meer hebt in ruzie te maken of discussievoeren. (Tipje!)

(Dat van een stukje chocola was trouwens een grapje. Ik bedoelde natuurlijk een hele reep per persoon, per uur. Dan gaat Tony’s tenminste nooit failliet en is er nog hoop op een  ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ voor iedereen. Chocola werkt verbroederend. Heus waar)

Willen jullie écht een speciale racisme politie?  Moet je daarvoor solliciteren of word het een verplicht detachement? Zo een waarvan we allemaal denken “Kunnen we niet gewoon samen, met zijn alle boeven vangen?”

Ik noem hierboven nu eventjes wat voorbeelden waar ik het niet mee eens ben, ik ben het overigens wel eens met het feit dat kindermisbruikers gecastreerd en behandeld moeten worden. Zij hebben het nog over chemisch. Best aardig als je het mij vraagt.

Maar verder: Gaat het even niet DENK?

Ps. Over jutenzak vol kado’tjes.  Bij de Appie kan je nu een goedzak ophalen en die kan je dan vullen met speelgoed wat je kind nooit gebruikt (recyclen is een van de ideeën erachter) maar je mag heus wel ook wat nieuws kopen hoor. Die goedzak (nee, niet je vader) lever je dan in voor 24 november (2016 wel he) en dan komt dat weer hartstikke goed terecht voor iedereen die wenst zijn of haar kindjes een leuke pakjes avond te bezorgen maar daar financieel niet toe in staat is.

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Opmerkingen (3)

wijdbeens met een pond echte boter

Een opmerking achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.